Ρέντσι: Οι εκλογές σε Ελλάδα, Ισπανία & Πολωνία λένε στην ΕΕ ότι πρέπει να αλλάξει - iefimerida.gr

Ρέντσι: Οι εκλογές σε Ελλάδα, Ισπανία & Πολωνία λένε στην ΕΕ ότι πρέπει να αλλάξει

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / EE
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερμηνεία των αποτελεσμάτων των δύο χθεσινών εκλογικών αναμετρήσεων σε Ισπανία και Πολωνία, αλλά και των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στην Ελλάδα επιχείρησε να κάνει τη Δευτέρα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας σχολίασε την κατάρρευση των ποσοστών του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος του Ραχόι στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ισπανία, με τη διάχυση των ποσοστών στην αριστερά των Podemos, αλλά και στο νέο κόμμα Ciudadanos, τη νίκη του δεξιού Αντρέι Ντούντα στις προεδρικές εκλογές στην Πολωνία, αλλά και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, που εκλέχθηκε με σημαία τον τερματισμό της λιτότητας.

Ο κ. Ρέντσι, από τη Φλωρεντία όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι οι τρεις αυτές εκλογικές αναμετρήσεις, αν και έχουν διαφορετικό ιδεολογικό αποτέλεσμα, στέλνουν ένα σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη και αυτό δεν είναι άλλο ότι πρέπει να αλλάξει.

«Ο αέρας από την Ελλάδα, ο αέρας από την Ισπανία, ο αέρας από την Πολωνία δεν φυσούν προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά φυσούν στην αντίθετη πλευρά», είπε ο Ρέντσι στο Rtv38, αλλά πρόσθεσε: «Ωστόσο, όλοι αυτοί οι άνεμοι λένε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ