Τέλος εποχής: Λουκέτο στο ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Τέλος εποχής: Λουκέτο στο ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tο ιστορικό ξενοδοχείο της Κηφισιάς «Πεντελικόν» κλείνει οριστικά. Ενδεικτικό είναι πως στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου οι επισκέπτες δεν μπορούν πλέον να κάνουν κράτηση.

Μάλιστα οι πελάτες που διαμένουν στο «Πεντελικόν» είχαν ενημερωθεί πως στις 12:00 το ξενοδοχείο θα διέκοπτε τη λειτουργία του και εκείνοι θα έπρεπε να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο και να αποχωρήσουν από τα δωμάτιά τους. Αντίστοιχη διορία δόθηκε και στους εργαζόμενους. Ενημερώθηκαν ότι σταματάει η λειτουργία του ξενοδοχείου και ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την εργασία τους.

Πρόσφατα, το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το ιστορικό ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια Έλληνα ομογενή από τη Ν. Αμερική έναντι 23 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, ο παλαιός ιδιοκτήτης του ακινήτου του ξενοδοχείου, επιχειρηματίας Χάρης Βάρδης, συζητούσε με τον νέο ιδιοκτήτη προκειμένου η μονάδα να εξακολουθήσει κανονικά τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επήλθε διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών και αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας της μονάδας. Όπως σημείωσε, χαρακτηριστικά, «υπάρχουν νομικά θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν»...

Άγνωστο παραμένει αν το ξενοδοχείο θα επαναλειτουργήσει, αν θα φιλοξενηθεί στο ίδιο ακίνητο ή η εταιρεία Βάρδη Α.Ε. θα χρησιμοποιήσει άλλο ακίνητο για την επαναλειτουργία του.


Η ανακοίνωση της Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη

Η εταιρία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΡΔΗ Α.Ε. και το «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN» μετά από μια πολυετή και επιτυχημένη πορεία συνεχούς και συνεπούς προσήλωσης στην υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση, θα ήθελε καταρχάς να σας ευχαριστήσει για την προτίμησή σας αλλά και για την εμπιστοσύνη σας.

Με αυτό σαν γνώμονα, η Διοίκηση της εταιρίας θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιριακών εγκαταστάσεων. Από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κος Δουζόγλου.

Η Διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN.

Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε.

Το σύνολο των πελατών που διέμεναν στο Ξενοδοχείο ενημερώθηκε σχετικά και ήδη έχει αποχωρήσει.

Η Διοίκηση της εταιρίας εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς.

Ξενοδοχείο «Πεντελικόν»

Το «Πεντελικόν» βρίσκεται στην αγκαλιά μιας κατάφυτης έκτασης 11 στρεμμάτων στο μαγευτικό Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Μέσα στο μοναδικό αυτό φυσικό περιβάλλον, το «Πεντελικόν» προβάλλει με τη συναρπαστική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, συνδυάζοντας την ομορφιά, την πολυτέλεια και τη χαλάρωση με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Γράφει η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου:

Tο 1984 το Πεντελικόν περνά στην ιδιοκτησία της οικογένειας Βάρδη, ομογενούς από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που αναλαμβάνει με σεβασμό και μεράκι να τιμήσει την ιστορία του ξενοδοχείου, να διαφυλάξει την κλασική του αξία, αναπτύσσοντας παράλληλα και διακριτικά τις πιο σύγχρονες ανέσεις για τους έμπειρους επισκέπτες του.

Από το 1927 έως και σήμερα, το Πεντελικόν έχει φιλοξενήσει διάσημους καλλιτέχνες, επιφανείς δημοσιογράφους, διακεκριμένα ονόματα της τέχνης και της πολιτικής, εστεμμένους βασιλείς, καθώς και άλλους απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τα 4 νεοκλασικά κτίσματα, μέσα στον κατάφυτο κήπο των 3.500 τ.μ., προσφέρει ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και παροχών, που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες κάθε φιλοξενουμένου, είτε για χαλάρωση και ψυχαγωγία είτε για επαγγελματικούς σκοπούς. Ο συνδυασμός των αναβαθμισμένων υπηρεσιών, της πλούσιας επιλογής παροχών και της μοναδικής τοποθεσίας υπερβαίνει τις προσδοκίες των επισκεπτών.

To Πεντελικόν βρίσκεται στην καρδιά του επιχειρησιακού κόσμου, της επώνυμης πολυτέλειας και της αθηναϊκής νυκτερινής ζωής, τοποθεσία ιδανική για να απολαύσει κανείς τη σύγχρονη πόλη και την πολιτιστική της κληρονομιά, εκδρομές και αξιοθέατα, κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, ατμοσφαιρικά τοπία, καθώς και επώνυμες αγορές στο εξαιρετικό εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς.

Επαύλεις και πύργοι

Στην Κηφισιά, με τις πολυτελείς επαύλεις και τους επιβλητικούς πύργους, την πιο αριστοκρατική περιοχή εξοχικών κατοικιών, ξεκίνησε το 1924 η οικοδόμηση του «Πεντελικόν».

Η αίσθηση που προκάλεσαν τα εγκαίνιά του το 1927 και η πολυτέλειά του το καθιέρωσαν ως ξενοδοχείο υψηλών φιλοξενούμενων, που ανάμεσά τους συγκαταλέγονταν κορυφαίοι πολιτικοί, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και πολλοί διανοούμενοι για τους οποίους αποτελούσε καθημερινό σημείο συνάντησης.

Το 1984 αναγεννήθηκε εκ θεμελίων. Διατηρώντας την ιστορική του μεγαλοπρέπεια και τα σημαντικά αρχιτεκτονικά του στοιχεία, μεταμορφώθηκε σε υποδειγματικό ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Το «Πεντελικόν» στη νέα του πορεία, μέσω του κλασικού ιστορικού του προφίλ, παρουσιάζεται σύγχρονο και ανανεωμένο, εξακολουθώντας να αποτελεί σημείο αναφοράς κύρους και ποιότητας.

Τέλος εποχής: Λουκέτο στο ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τι είναι το Κτήμα Πεντελικόν

Μαζί με το ξενοδοχείο η εταιρεία κατέχει και το Κτήμα Πεντελικόν, σε καταπράσινη έκταση 32 στρεμμάτων στη Βαρυμπόμπη, όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, συνέδρια και γάμοι.

Η ιστοσελίδα γράφει:

«To Κτήμα μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους κοινωνική και επαγγελματική εκδήλωση όπως γάμους, βαφτίσεις , cocktail parties ή επαγγελματικές συναντήσεις, πάντα με τον πλέον εντυπωσιακό και καλόγουστο τρόπο.

Σε κάθε περίσταση, το Κτήμα Πεντελικόν είναι η απόλυτη επιλογή διότι διαπνέεται από τις αξίες και την ανώτερη αισθητική που αντιπροσωπεύει το όνομα Πεντελικόν.

Εκτός από τις δύο πολυτελείς αίθουσες, τους απέραντους κήπους και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, το Κτήμα διαθέτει άνετο parking και δύο πολυτελείς σουίτες για ξεχωριστές στιγμές».

Τέλος εποχής: Λουκέτο στο ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Το 2009 αρχίζει η πτώση

Παρά την «αίγλη» που χαρακτήριζε το ξενοδοχείο και τους επισκέπτες του, το «Πεντελικόν» από το 2009 άρχισε να βαδίζει στον δρόμο της πτώσης. Περικοπές σε μισθούς των εργαζομένων, χρέη, ανεξόφλητες επιταγές, μείωση των κρατήσεων από σταθερούς μάλιστα πελάτες, με φόντο την οικονομική κρίση, ήταν το σκηνικό της κατάστασης που επικρατούσε στο ξενοδοχείο.

Μάλιστα, ο κ. Βάρδης είχε καταθέσει αίτηση εξόδου από τις διατάξεις του άρθρου 99 για την εταιρεία Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης Α.Ε., τον Ιούλιο του 2010. Οι υποχρεώσεις απέναντι στην τράπεζα η οποία είχε υποθηκεύσεις και προσημειώσεις επί των ακινήτων της εταιρείας εξυπηρετούνταν κανονικά, γι' αυτό ζητήθηκε και η έξοδος από το άρθρο 99.

Οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης Α.Ε. το 2010 είχαν υποχρεώσεις ύψους 26 εκατ. ευρώ προς την Alpha Bank, για τις οποίες έχουν υποθηκευθεί ακίνητα του ομίλου και πρόσθετα δάνεια που απαιτήθηκαν, για να δημιουργηθούν τα τρία εστιατόρια που λειτουργεί στη μαρίνα Φλοίσβου. Στην Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδης Α.Ε., πέραν του ξενοδοχείου, ανήκει και το Κτήμα Πεντελικόν στη Βαρυμπόμπη. Άλλες δραστηριότητες του Ομίλου Βάρδη, όπως η αλυσίδα Eric Kayser, δεν εντάσσονται στην εν λόγω εταιρεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πεντελικόν ξενοδοχείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ