Στίγκλιτς: Υπάρχουν 50% πιθανότητες να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ - iefimerida.gr

Στίγκλιτς: Υπάρχουν 50% πιθανότητες να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, που δεν συνηθίζει να είναι φορέας της γενικότερης απαισιοδοξίας γύρω από την τύχη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Independent αναφέρει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 50% να υπάρξει ένα Grexit.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος αναφέρει πως η βασική αιτία γι' αυτό το αυξημένο ποσοστό είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα. «Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι η Γερμανία και οι άλλοι το έχουν πουλήσει σαν μια πλήρη αποτυχία». Την ίδια στιγμή, ο Στίγκλιτς εξάρει τις προσπάθειες της Ελλάδας να κάνει περικοπές στον προϋπολογισμό της ακολουθώντας τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν από την ΕΚΤ – ένα φάρμακο που «φτιάχτηκε για να σκοτώσει την οικονομία», όπως αναφέρει και την έχει μειώσει, ήδη, κατά 1/4.

Λάθος της ΕΚΤ

Μάλιστα, ο Στίγκλιτς καταφέρεται εναντίον της ΕΚΤ για τις προβλέψεις που έκανε το 2010 (και τα κατοπινά χρόνια) για την Ελλάδα. «Εάν ήταν μαθητές μου θα τους είχα βαθμολογήσει με D- και με F». Θεωρεί, δε, πως θα πρέπει να αλλάξει στάση η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα με το να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες έτσι ώστε να κινηθεί η εγχώρια επιχειρηματικότητα μέσω δανείων.

Ο Στίγκλιτς, παρεμπιπτόντως, εμφανίστηκε αρκετά σκεπτικιστής και για το μέλλον της Μ. Βρετανίας υπό τον Κάμερον, με τον φόβο του δημοψηφίσματος για έξοδο από την ΕΕ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζότζεφ Στίγκλιτς grexit λιτότητα ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ