Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2015/2016 - Στο 3ο γκρουπ ο Ολυμπιακός - iefimerida.gr

Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2015/2016 - Στο 3ο γκρουπ ο Ολυμπιακός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν και ο χάρτης του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2015-2016 έχει σχηματιστεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται δεδομένα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων, το απόγευμα της 27ης Αυγούστου.

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλάζει μορφή από του χρόνου και αυτό μόνο σούπερ θέαμα μπορεί να προσφέρει. Τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν θα συγκρούονται πλέον μόνο στα νοκ-άουτ ματς αλλά θα ξεκινήσουν τις μονομαχίες τους από τη φάση των ομίλων.

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας δεν θα τοποθετηθούν οι οκτώ πρώτες ομάδες του ranking της UEFA αλλά οι πρωταθλήτριες ομάδες από τις πρώτες 8 χώρες στην κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι οι πρωταθλήτρεες από Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ρωσία και Ολλανδία θα διαμορφώσουν το πρώτο γκρουπ ενώ στο 2ο θα μπουν ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τι αλλάζει για Ολυμπιακό

Η αλλαγή αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί καλή φυσικά για τον Ολυμπιακό. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα τοποθετηθεί στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, ακόμη και αν υπάρξουν εκπλήξεις στα προκριματικά. Φυσικά, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί ούτε να πέσει στο 4ο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας. Μαζί του αναμένεται να βρεθούν η Λιόν, ο Άγιαξ, η Ντινάμο Κιέβου, η νικήτρια του Europa League (Σεβίλλη ή Ντνίπρο) και πιθανότατα η Σαχτάρ, η Βασιλεία και η Γαλατάσαραϊ, κάτι που σημαίνει πως θα αποφύγει τις συγκεκριμένες ομάδες.

Το μειονέκτημα του Παναθηναϊκού

Οσον αφορά το 2ο εισιτήριο για τους ομίλους, για την ώρα φαίνεται ότι θα το διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι έχουν προβάδισμα τεσσάρων βαθμών στα πλέι-οφ και βρίσκονται αγκαλιά με την 1η θέση. Αν τελικά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου καταφέρει να παραμείνει σε αυτήν τότε θα πάρει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην κλήρωση πάντως θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των «αδύναμων» ενώ το ίδιο θα συμβεί ακόμη και αν προκριθεί στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Στον 3ο προκριματικό γύρο θα κλήθεί να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Σαχτάρ, η Μονακό, η Μπριζ και ο Άγιαξ ενώ στα πλέι-οφ (αν προκριθεί) θα τον περιμένουν μεγαθήρια όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Βαλένθια και η Λεβερκούζεν.

Αν βέβαια, την πρώτη θέση στα πλέι-οφ πάρει ο ΠΑΟΚ τότε αλλάζουν κάπως τα δεδομένα αφού η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη θα μπει ως ισχυρή στον 3ο προκριματικό γύρο όμως αν περάσει στα πλέι-οφ θα μπει στην κλήρωση από το γκρουπ των «αδύναμων».

Οι ημερομηνίες του Champions League 2015-16

22 Ιουνίου: Κλήρωση 1ου και 2ου προκριματικού γύρου

30 Ιουνίου/1 Ιουλίου και 7/8 Ιουλίου: 1ος προκριματικός γύρος

14/15 Ιουλίου και 21/22 Ιουλίου: 2ος προκριματικός γύρος

17 Ιουλίου: Κλήρωση 3ου προκριματικού γύρου

28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου: 3ος προκριματικός γύρος

7 Αυγούστου: Κλήρωση πλέι οφ

18/19 Αυγούστου και 25/26 Αυγούστου: Πλέι οφ

27 Αυγούστου: Κλήρωση των ομίλων

15/16 Σεπτεμβρίου: 1η αγωνιστική των ομίλων

29/30 Σεπτεμβρίου: 2η αγωνιστική των ομίλων

20/21 Οκτωβρίου: 3η αγωνιστική των ομίλων

3/4 Νοεμβρίου: 4η αγωνιστική των ομίλων

24/25 Νοεμβρίου: 5η αγωνιστική των ομίλων

8/9 Δεκεμβρίου: 6η αγωνιστική των ομίλων

14 Δεκεμβρίου: Κλήρωση της φάσης των "16"

16/17/23/24 Φεβρουαρίου και 8/9/15/16 Μαρτίου: Φάση των "16"

18 Μαρτίου: Κλήρωση των προημιτελικών

5/6 Απριλίου και 12/13 Απριλίου: Προημιτελικά

15 Απριλίου: Κλήρωση των ημιτελικών

26/27 Απριλίου και 3/4 Μαΐου: Ημιτελικά

28 Μαΐου: Τελικός (Μιλάνο)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσάμπιονς Λιγκ όμιλοι Ολυμπιακός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ