Societe Generale: Είναι αργά πια για επιείκεια προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Societe Generale: Είναι αργά πια για επιείκεια προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχει χρόνος για επιείκεια για την ελληνική κατάσταση» τονίζει με δηλώσεις της η επικεφαλής οικονομολόγος της Societe Generale, Michala Marcussen.

Η Marcussen τονίζει πως η εμμονή των εταίρων της χώρας στη συμμετοχή του ΔΝΤ για την όποια συμφωνία είναι «το υψηλό εμπόδιο».

Παρόλα αυτά, τονίζει ότι η Societe Generale πιστεύει πως κατά 60% θα υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών

«Οι διαπραγματευτικές θέσεις φαίνονται να γίνονται πιο σκληρές με την Ελλάδα, προειδοποιώντας για αδυναμία αποπληρωμής» υποστηρίζει η Marcussen η οποία θεωρεί πως αν τα πράγματα πάρουν «πραγματικά άσχημη» τροπή, τότε αυτό θα γίνει πιο προφανές τον Ιούλιο, οπότε και θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας καθυστέρησης της αποπληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ.

Προς το παρόν, οι φόβοι πως οι διαπραγματεύσεις δεν σημειώνουν πρόοδο είναι οι πιο κρίσιμοι την ώρα που, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο φόβος να σημειωθεί ένα σενάριο Κύπρου με capital control (έλεγχο κεφαλαίων) είναι πιο ορατός από ποτέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ