Πρωτοσέλιδο σε Financial Times και Guardian: Η Ελλάδα απειλεί να μην πληρώσει το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Πρωτοσέλιδο σε Financial Times και Guardian: Η Ελλάδα απειλεί να μην πληρώσει το ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτιά στον Βρετανικό Τύπο έβαλαν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση ότι η Ελλάδα «δεν θα πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ».

Τόσο οι Financial Times όσο και o Guardian έχουν στα πρωτοσέλιδα τους τους τίτλους «Οι Ελληνες απειλούν να μην πληρώσουν την επόμενη δόση του ΔΝΤ» και «Η Ελλάδα προειδοποιεί ότι δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Και οι δύο εφημερίδες επικαλούνται τις δηλώσεις του κ. Βούτση ότι «οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ, αρχής γενομένης από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουνίου, είναι 1,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία».

Financial Times: Η Αθήνα χρησιμοποιεί τις απειλές ως διαπραγματευτική τακτική

Η ανταποκρίτρια των FT στην Αθήνα Κερίν Χόουπ υπενθυμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια παρόμοια απειλή στην επιστολή που έστειλε στην Κριστίν Λαγκάρντ πριν από δύο εβδομάδες όσον αφορά τη δόση του Μαΐου, η οποία τελικά αποπληρώθηκε με τα χρήματα στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος αφορά τη συνδρομή της χώρας στο ΔΝΤ.

Η δημοσιογράφος των FT υποστηρίζει ότι ορισμένοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να μην λαμβάνουν υπόψη τους αυτές τις απειλές καθώς θεωρούν ότι τις χρησιμοποιεί η Αθήνα ως διαπραγματευτική τακτική.

Πρωτοσέλιδο σε Financial Times και Guardian: Η Ελλάδα απειλεί να μην πληρώσει το ΔΝΤ | iefimerida.gr 0
Πρωτοσέλιδο σε Financial Times και Guardian: Η Ελλάδα απειλεί να μην πληρώσει το ΔΝΤ | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ