Λαφαζάνης: Μαντρόσκυλο ο Σόιμπλε - iefimerida.gr

Λαφαζάνης: Μαντρόσκυλο ο Σόιμπλε

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πίσω από τα χαμόγελα και τα φαινομενικά ευχάριστα στιγμιότυπα, υπήρχε κάτι πολύ διαφορετικό στη Ρίγα. Αυτό αποκάλυψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμαθα ότι ζήσαμε τραγικές καταστάσεις στη Ρίγα και το Brussels Group. Μην κοιτάτε τα χαμόγελα μερικές. Ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε είναι μαντρόσκυλο που επιτίθεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, που αναρωτήθηκε αν θα υπάρξει θετική συμφωνία, σύμφωνη με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία άλλη χώρα δεν έχει δεχθεί εκβιασμό σαν τον τετράμηνο της Ελλάδας, είπε ακόμη ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας για αποστράγγιση αποθεμάτων και το κλείσιμο της στρόφιγγας. «Υπάρχει συνειδητοποίηση ή πάμε αμέριμνοι για συμφωνία;», τόνισε. Σημείωσε ακόμη ότι ο λαός είπε πως πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός ευρωζώνης και να μη χρεοκοπήσουμε και πρόσθεσε «αν αυτό δεν γίνεται; Εμείς τα επιδιώκουμε όλα αυτά, εμείς υπερασπιζόμαστε το λαό και το βιοτικό του επίπεδο, τη ζωή του».

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τους εταίρους ότι οι άλλοι κάνουν τη ρήξη και επιδιώκουν να μας εξοντώσουν και στη συνέχεια πρότεινε να μη πληρώσει η Αθήνα δόσεις. «Οταν δεν πάει άλλο λέμε ''στοπ δεν θα πληρώσουμε''. Είναι αυτό η καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν;».

Κάλεσε την κυβέρνηση να περάσει στην αντεπίθεση και να πει αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. «Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο στην Ελλάδα είναι κλειστή αυτή η συζήτηση; Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα= καταστροφή».

Επίσης, ζήτησε από την Κεντρική Επιτροπή να πάρει απόφαση κατά των ιδιωτικοποιήσεων σε λιμάνια, σιδηρόδρομο και αεροδρόμια.

«Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι με την πώληση αυτών θα αντιμετωπίσουμε τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Σε καμία περίπτωση. Θα εισπράξουμε πενταροδεκάρες που θα πάνε στο χρέος. Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για καθαρά πολιτικούς νεοφιλελεύθερους λόγους».

Τέλος, ευχήθηκε να υπάρξει αλλαγή στάσης από τους πιστωτές, διαφορετικά, δεν υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση που «δεν έχουμε να πληρώσουμε και θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουν στο χειρότερο δυνατό σενάριο. Πρέπει να προετοιμάσουμε τον λαό για ό,τι μπορεί να συμβεί. Ο λαός άμα του πούμε την αλήθεια θα μας στηρίξει. Αυτή είναι η μόνη εναλλακτική».

«Κύκλοι» Λαφαζάνη

Την ίδια στιγμή, κύκλοι του Παναγιώτη Λαφαζάνη έλεγαν μετά το τέλος της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή πως αυτό που δήλωσε ήταν ότι «οι λεγόμενοι θεσμοί εφαρμόζουν εδώ και τέσσερις μήνες το μαρτύριο της σταγόνας σε βάρος του ελληνικού λαού κα μια από τις πιο φρικτές εκβιαστικές πρακτικές στ παγκόσμια χρονικά
Αυτή την ώρα η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί σε βάθος και να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για την περίπτωση που δε θα υπάρξει μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά μας.
Η κυβέρνηση πρέπει να είναι έτοιμη και να ετοιμάσει τον ελληνικό λαό για να εφαρμοστεί κάθε δυνατή εναλλακτική λύση προκειμένου να αποτραπούν νέα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις
Να εφαρμοστεί κάθε δυνατή εναλλακτική λύση για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή ρευστότητα και να επιτύχει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς τα οποία δεν είναι δυνατό να ανακοπούν υφεσιακές τάσεις και να αναζωογονηθεί η οικονομία
Κάθε εναλλακτική λύση που καταργεί παλιά μνημόνια και αποτραπεί νέας μορφής πειθαναγκασμούς και είναι πολύ προτιμότερη από εξουθενωτικούς συμβιβασμούς γιατί δίνει ελπίδα και προοπτική στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ