Βούτσης: Δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου - iefimerida.gr

Βούτσης: Δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πληρώσει τη δόση της 5ης Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξεκαθάρισε ο Νίκος Βούτσης.

«Οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ είναι 1,6 δισ., αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο Mega, ενώ έκανε λόγο για πολύ ισχυρή σύγκρουση και στοίχημα των δανειστών να κάνουν την κυβέρνηση να οπισθοχωρήσει.

Η συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί γιατί υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις σε αρκετά ζητήματα, ανέφερε ακόμη ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι πρέπει να κυριαρχήσει η λογική. «Δηλαδή να υπάρχει μια συμφωνία που θα δώσει ανάσα στη χώρα θα είναι οικονομικά βιώσιμη και πολιτικά θα εμπνέει και θα ανοίγει μια προοπτική», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Βούτσης δόση ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ