Υπέρ του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ οι Εργατικοί - iefimerida.gr

Υπέρ του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ οι Εργατικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και στην προεκλογική εκστρατεία οι Εργατικοί τάσσονταν ενάντια στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, τώρα άλλαξαν στάση.

Το κόμμα θα υποστηρίξει την πρόταση του πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι» στην παραμονή, αναφέρει η εφημερίδα Sunday Times.

«Ο βρετανικός λαός θέλει να εκφραστεί για την παραμονή της Μ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το Εργατικό Κόμμα πλέον υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», δήλωσε η Χάριετ Χάρμαν, η μεταβατική πρόεδρος του κόμματος, και η Χίλαρι Μπεν εκπρόσωπος του κόμματος για τις εξωτερικές υποθέσεις.

«Το Εργατικό Κόμμα δεν επιθυμεί να δει τη Βρετανία από αμέλεια να αποχωρεί από την ΕΕ. Θα πραγματοποιήσουμε εκστρατεία υπέρ τη παραμονής μας», πρόσθεσαν.

Ο Κάμερον θέλει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα πριν από το 2017 όπως έχει δηλώσει. Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν κάποιες μεταρρυθμίσεις, όπως ο περιορισμός στην πρόσβαση στο βρετανικό σύστημα κοινωνικών παροχών για τους μετανάστες από τις άλλες χώρες μέλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ