Σοκ στο Ισραήλ: Σβήνουν τις γυναίκες υπουργούς από τη φωτογραφία [εικόνες] - iefimerida.gr

Σοκ στο Ισραήλ: Σβήνουν τις γυναίκες υπουργούς από τη φωτογραφία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μεγάλες εφημερίδες του Ισραήλ έσβησαν τα πρόσωπα των γυναικών στο νέο υπουργικό συμβούλιο του Νετανιάχου, γιατί «το θηλυκό γένος δεν μπορεί να εικονογραφείται». Μια Δεξιά που μυρίζει Μεσαίωνα.

Το έχουν ξανακάνει οι υπερ-θρησκευτικές εφημερίδες του Ισραήλ, όταν στις 11 Ιανουαρίου 2015 έγινε η μεγάλη πομπή των ηγετών στη μνήμη των θυμάτων στο περιοδικό Charlie Hebdo που κατακρεουργήθηκαν από φονταμενταλιστές ισλαμιστές.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα του Ισραήλ Hamevasser είχε τότε «σβήσει» τα πρόσωπα δύο γυναικών που βρίσκονταν στην πρώτη σειρά της πορείας, της Ανγκελα Μέρκελ και της δημάρχου του Παρισιού Ανί Ινταλγκό.

Τώρα κάνουν το ίδιο στο Ισραήλ, αλλά αυτή τη φορά με τις γυναίκες του νέου υπουργικού συμβουλίου του Μπένζαμιν Νετανιάχου, το οποίο περιλαμβάνει τρεις γυναίκες: την υπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Miri Regev, την υπουργό Δικαιοσύνης Ayelet Shaked και την υπουργό Τρίτης Ηλικίας Gila Gamliel.

Σοκ στο Ισραήλ: Σβήνουν τις γυναίκες υπουργούς από τη φωτογραφία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι άνδρες υπουργοί της πολύ Δεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου είναι 21. Στις πιο φονταμενταλιστικές εφημερίδες και σάιτς τα πρόσωπα των 3 γυναικών φλουταρίστηκαν με μωσαϊκό, αφού, υποτίθεται, οι γυναίκες δεν μπορεί να φωτογραφίζονται, σύμφωνα με τις θρησκευτικές παραδόσεις του ιουδαϊσμού.
Τα περισσότερα συντηρητικά ΜΜΕ της χώρας προτίμησαν να μη δημοσιεύσουν καθόλου τη φωτογραφία του νέου υπουργικού συμβουλίου επειδή συμπεριλαμβάνει και γυναίκες.

Σοκ στο Ισραήλ: Σβήνουν τις γυναίκες υπουργούς από τη φωτογραφία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ένα από τα πολύ συντηρητικά σάιτ της χώρας έσβησε και τις τρεις γυναίκες και απέμεινε μόνο το πόδι Gila Gamliel, μετά τα λυσσαλέο φωτοσόπ.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα το υπουργικό συμβούλιο:

Σοκ στο Ισραήλ: Σβήνουν τις γυναίκες υπουργούς από τη φωτογραφία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ορισμένα σατυρικά σάιτ δεν έχασαν την ευκαιρία και μαύρισαν τα πρόσωπα των ανδρών της κυβέρνησης και άφησαν μόνο τις γυναίκες:

Σοκ στο Ισραήλ: Σβήνουν τις γυναίκες υπουργούς από τη φωτογραφία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ σκληρη Δεξιά γυναίκες υπουργοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ