Αριστερή Πλατφόρμα: Οι θεσμοί τρέμουν ελληνική χρεοκοπία και Grexit - iefimerida.gr

Αριστερή Πλατφόρμα: Οι θεσμοί τρέμουν ελληνική χρεοκοπία και Grexit

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για εκβιασμούς και έντονες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο η Αριστερή Πλατφόρμα, που σημειώνει ότι οι Θεσμοί τρέμουν την ελληνική χρεοκοπία και το Grexit.

Σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο iskra.gr, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό είναι «να μην υποκύψει στις προσταγές των δανειστών».

«Τόσο το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας όσο και το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από το ευρώ φαίνεται πως τρέμουν οι "Θεσμοί"», τονίζει ακόμη το άρθρο, κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του Τζακ Λιου, με τον οποίο είχε συνομιλία ο πρωθυπουργός το βράδυ της Παρασκευής.

Στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς τόνιζαν στο Iskra ότι «όσο περνάει ο χρόνος γίνεται ακόμα πιο επιτακτική και αναγκαία η προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να μην υποκύψει στις προσταγές των δανειστών, να ενημερώσει πλήρως και με σαφήνεια τον ελληνικό λαό, να ενισχύσει το αγωνιστικό του φρόνημα και να προχωρήσει στον κατά το δυνατόν καλύτερο σχεδιασμό όλων των εναλλακτικών λύσεων που διαθέτει η χώρα ώστε να μπορέσει να απαντήσει αποτελεσματικά στους εκβιασμούς της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ».

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι πολυπολικός και σίγουρα δεν περιορίζεται στο περιβόητο τρίγωνο Βρυξέλλες- Βερολίνο- Φρανκφούρτη.

«Οι ανακατατάξεις διεθνώς δεν αφήνουν, άλλωστε, περιθώρια να αγνοηθούν οι μεγάλες αλλαγές στα πολιτικοοικονομικά κέντρα του πλανήτη, που βυθίζουν όλο και περισσότερο στην υποβάθμιση, την απαξίωση και στο τέλμα την κυριαρχούμενη από τα γερμανικά συμφέροντα Γηραιά Ήπειρο» σημειώνεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αριστερή Πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ