Η γκάφα της χρονιάς: Η κεντρική τράπεζα Βρετανίας έστειλε κατά λάθος στον Guardian email με σχέδιο για Brexit - iefimerida.gr

Η γκάφα της χρονιάς: Η κεντρική τράπεζα Βρετανίας έστειλε κατά λάθος στον Guardian email με σχέδιο για Brexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα... χέρια τους τρίβουν στη δημοσιογραφική ομάδα του Guardian, κάθως, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, στέλεχος της Bank of England έστειλε κατά λάθος στη βρετανική εφημερίδα το σχέδιο που έχει καταρτίσει για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα, το συγκεκριμένο email καταγράφει την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας να καταρτίσει έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων μιας αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ.

Το συγκεκριμένο email προέβλεπε και τον τρόπο με τον οποίο η BoE θα... διέψευδε πως υάρχουν τέτοια σχέδια εφόσον το γεγονός έβλεπε το φως της δημοσιότητας.

Οι αξιωματικοί της θα έπρεπε να πουν πως «εξετάζουμε διάφορα σενάρια σχετικά με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις» και τέτοια συναφή, ενώ, στο email υπογραμμίζεται η ανάγκη αποφυγής οποιασδήποτε δημοσίευσης του σχεδίου για να μην προκληθεί αναταραχή.

Η κατάρτιση του σχεδίου θα πραγματοποιούταν από τον Jon Cunliffe, αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της BoE.

To email συνεγράφη στις 21 Μαΐου και κατά λάθος απεστάλη στον αρθρογράφο της Guardian, Jereym Harrison.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Guardian Bank Of Enlgand Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ