Τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης «μετακόμισαν» στον Πειραιά - iefimerida.gr

Τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης «μετακόμισαν» στον Πειραιά

 Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης... μετακόμισαν στον Πειραιά.

Δεν είναι σχήμα λόγου, καθώς επί δύο ημέρες, χθες και σήμερα, διεξήχθη στον Πειραιά το 12ο Συνέδριο του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων λιμανιών της Ευρώπης και εκπροσώπων φορέων της λιμενικής βιομηχανίας.

Τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης «μετακόμισαν» στον Πειραιά | iefimerida.gr 0

Το «παρών« έδωσαν οι εκπρόσωποι των λιμανιών Βρέμης, Δουβλίνου, Μπρίντιζι, Βρετανίας, Δανίας, Αλγκεσίρας, Λισαβώνας, Λιβόρνο, Ρότερνταμ, Μασσαλίας, Βαρκελώνης, Αλγκεσίρας, Αμβούργου, Βαλτικής, Κωνστάντζας, Γκντάνσκ, Μίλφορντ και Αλγκάρβε.
Το μεσημέρι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά και τον ΟΛΠ Α.Ε. ενώ αύριο θα επισκεφθούν τον Πόρο και την Ύδρα, όπου θα τους υποδεχθούν οι τοπικές αρχές.

Τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης «μετακόμισαν» στον Πειραιά | iefimerida.gr 1

Στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου παραβρέθηκαν και μίλησαν μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, ο Πρόεδρος της ESPO κ. Santiago Garcia-Mila, η Γεν. Γραμματέας της ESPO κ. Isabelle Ryckbost, ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, οι Ευρωβουλευτές Knut Fleckenstein, Eλ. Βόζενμπεργκ, Έυα Καϊλή και Μιλτιάδης Κύρκος, κ.α.

Τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης «μετακόμισαν» στον Πειραιά | iefimerida.gr 2

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, επισημάνθηκε η άρρηκτη σχέση των Λιμανιών με την Ενέργεια, η αυτονομία στα Λιμάνια, η τήρηση ελάχιστων δυνατών προδιαγραφών ως προς τους παρόχους υπηρεσιών, αλλά και η διατήρηση της διαφορετικότητάς τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ