Ο Τσίπρας διαφοροποιείται ξανά από τη γραμμή της ΕΕ για τις κυρώσεις στη Ρωσία - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας διαφοροποιείται ξανά από τη γραμμή της ΕΕ για τις κυρώσεις στη Ρωσία

 Andrea Bonetti / PM Hand Out / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξεύρεση λύσης μέσω ειρηνικού τρόπου και όχι «ψυχροπολεμικής ρητορείας», πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του για το ουκρανικό ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στη Ρίγα.

Οπως υποστήριξε η λύση της ουκρανικής κρίσης «δεν μπορεί να βρεθεί μέσα από έναν φαύλο κύκλο κυρώσεων, στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορείας».

«Οι λύσεις βρίσκονται μόνο αν η επιδεικνυόμενη αποφασιστικότητα συνδυάζεται με την προσπάθεια εξεύρεσης και υπόδειξης διεξόδου για το μέλλον», συμπλήρωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, ανέφερε πως «η ΕΕ θα πρέπει να υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τις ειρηνευτικές διπλωματικές πρωτοβουλίες -στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ- και τον ρόλο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην περιοχή, καθώς ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτής της σύγκρουσης είναι μέσω ειρηνικών τρόπων και διαδικασιών».

Ανάγκη, λοιπόν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι να «ξεκαθαρίσουμε ότι οι σημερινές αποφάσεις δεν στρέφονται εναντίον οιασδήποτε άλλης χώρας, αλλά εξασφαλίζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή και δημιουργούν κίνητρα για τη συνεργασία».

Θα πρέπει να μην ξεχνάμε την ανάγκη οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας που θα εξασφαλίζει τα μεσο-μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ΕΕ, συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία στο τραπέζι του διαλόγου, όσο απαιτητική και αν αποδειχθεί η πρόκληση αυτή», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας προσέθεσε πως η Ελλάδα έχει βασικούς λόγους να στηρίζει την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ουκρανία, λόγω τον χιλιάδων Ουκρανών ελληνικής καταγωγής που διαμένουν στην περιοχή των συγκρούσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ