Παπαδημούλης: Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα ευνοήσει την πτώση της κυβέρνησης» - iefimerida.gr

Παπαδημούλης: Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα ευνοήσει την πτώση της κυβέρνησης»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος ότι οι συναντήσεις στη Ρίγα θα αποδειχθούν παραγωγικές, εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Όπως είπε, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα φανεί αν οι συναντήσεις στη Ρίγα αποδείχθηκαν παραγωγικές. Την ίδια ώρα, πάντως, ο κ. Παπαδημούλης έσπευσε να υπογραμμίσει πως «είναι η ώρα των ηγετών, όχι για να υποκαταστήσουν τη δουλειά των τεχνοκρατών, αλλά για να λύσουν τους κόμπους που θα επιτρέψουν, με τις κατάλληλες οδηγίες, στους τεχνοκράτες να επιταχύνουν τη δουλειά, για να ετοιμαστούν τα κείμενα που θα εγκρίνει το Eurogroup, το οποίο θα συγκληθεί».

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς να γίνει μια κλειστή συνεδρίαση του Σώματος την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών το ελληνικό θέμα, σημειώνοντας ότι είναι «πιθανόν να συμβάλλει παραγωγικά στη λύση του θέματος, που άλλωστε επείγει».

Ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε πως το «ζητούμενο είναι να έχουμε συμφωνία ενιαία, να φύγουμε από το κάθε τρεις και λίγο» και εκτίμησε πως αυτό είναι κάτι που το θέλει, όχι μόνο η Ελλάδα -για να αποκαταστήσει τη ρευστότητα και την κανονικότητα-, αλλά και η ευρωζώνη -για να κλείσει ένα μέτωπο, να σταθεροποιήσει την κατάσταση στο μέτωπο Ελλάδα, γιατί έχει μπροστά της τους μεγάλους κινδύνους.

Νομίζω ότι καταλαβαίνουν όλοι το επείγον του πράγματος. Από κει και πέρα, αυτή η ενιαία συμφωνία δεν αποκλείεται να εκτελεστεί και να συγκεκριμενοποιηθεί σε περισσότερες της μια φάσεις, είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Πρέπει, με τις αλλαγές που θα πετύχει η ελληνική κυβέρνηση και την ευελιξία που έχει συμφωνηθεί ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου, να κλείσει το τρέχον πρόγραμμα και να περάσουμε στην μετά τον Ιούνιο εποχή, η οποία απαιτεί ένα πρόγραμμα διάρκειας 2-3-4 ετών -ό,τι συμφωνηθεί-, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα θα δεσμευτεί και θα αναλάβει να κάνει κάποιες αλλαγές που θα της επιτρέψουν να αποκτήσει καλύτερη διοίκηση, φορολογικό σύστημα, ισχυρότερη οικονομία, να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος και να έχει μια χρηματοδότηση που θα της επιτρέψει το συντομότερο -επιστρέφοντας στην ανάπτυξη- να μπορεί να δανείζεται κανονικά και με λογικά επιτόκια, όπως οι άλλες χώρες» προσέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και τόνισε πως «είναι απαραίτητο να μην κάνουμε μια συμφωνία που θα αφορά απλώς τους επόμενους δύο μήνες».

Για την εσωκομματική κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης εκτιμά ότι καμία πτέρυγα και κανένα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ευνοήσει την πτώση της κυβέρνησης.

«Συζητήσεις, διαφορετικές γνώμες και αξιολογήσεις, υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και σε μια τέτοια δύσκολη διαπραγμάτευση είναι και λογικό και αναμενόμενο. Αλλά πτώση της κυβέρνησης, άρνηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβερνητικής πλειοψηφίας να στηρίξει μια συμφωνία και την εφαρμογή της, που θα φέρει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, όχι δεν το βλέπω. Είμαι κατηγορηματικός. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια πτέρυγα ή κάποιο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα θελήσει να πάρει την ευθύνη, αυτή την ώρα, να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του πρωθυπουργού, να ευνοήσει την πτώση της κυβέρνησης, να δικαιώσει το σενάριο των αντιπάλων μας για σύντομη αριστερή παρένθεση ή να πριμοδοτήσει αυτό που λυσσασμένα προωθούν ως σενάριο όλοι οι αντίπαλοι μας και μέσα και έξω: τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ