Iσπανός ΥΠΕΞ στον Τσίπρα: Θα σου στείλω μεταφρασμένη τη «συνταγή Ραχόι» - iefimerida.gr

Iσπανός ΥΠΕΞ στον Τσίπρα: Θα σου στείλω μεταφρασμένη τη «συνταγή Ραχόι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγα λεπτά συνομιλίας έφτασαν στον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, José Manuel García-Margallo για να προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα τη λύση στα προβλήματα της Ελλαδας.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, ο Ισπανός ΥΠΕΞ συνομίλησε για λίγα λεπτά με τον Έλληνα πρωθυπουργό και του υποσχέθηκε πως θα του στείλει μεταφρασμένη τη «συνταγή Ραχόι» για να την μιμηθεί.

Όπως ανέφερε ο J. Margallo σε δημοσιογράφους στη Ρίγα της Λετονίας, όπου συμμετέχει, «του υποσχέθηκα ότι θα του τη στείλω γραπτώς. Η συνταγή Rajoy θα μεταφραστεί στα ελληνικά και θα μεταφερθεί στην Αθήνα σύντομα».
Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός είχαν μια ολιγόλεπτη ανεπίσημη συνομιλία στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές της.

«Τον ενθάρρυνα να μιμηθεί λίγο αυτό που έχει κάνει ο ισπανικός λαός, ο οποίος πριν από τρία χρόνια βρέθηκε σε μια λεπτή και δύσκολη κατάσταση, όπως ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο Margallo και πρόσθεσε ότι «χάρη στην προσπάθεια που καταβλήθηκε (…) σήμερα είμαστε εκείνοι που αναπτυσσόμαστε ταχύτερα στην Ευρώπη και εκείνοι που δημιουργούμε περισσότερες θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι εξήγησε στον έλληνα πρωθυπουργό ότι «όταν κάποιος είναι σε ένα τέτοιο κλαμπ πρέπει να τηρεί τους κανόνες, κάτι που στο τέλος, όπως έχει καταδείξει η Ισπανία, φέρνει θετικά αποτελέσματα, ενώ η μη τήρησή τους το μόνο που κάνει είναι να αποφέρει άσχημα αποτελέσματα».
Ερωτηθείς ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών, ποια ήταν η αντίδραση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι του χαμογέλασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ