Κατερίνα Κοσκινά: Παλεύουμε για το ΕΜΣΤ, χρειάζεται όμως η συνδρομή του υπουργείου Πολιτισμού - iefimerida.gr

Κατερίνα Κοσκινά: Παλεύουμε για το ΕΜΣΤ, χρειάζεται όμως η συνδρομή του υπουργείου Πολιτισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα κέλυφος. Αυτό που είναι έτοιμο είναι το κτίριο, όχι το μουσείο. Ένα κτίριο για να γίνει μουσείο χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά» λέει η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά λίγες μέρες μετά το άνοιγμα του μουσείου για μια μέρα για τους δημοσιογράφους.


H διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Kατερίνα Kοσκινά μίλησε στην κάμερα της web tv του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την οριστική στέγη του μουσείου που αρχίζει να ετοιμάζεται και το όραμα της, να ανοίξει τις πύλες του στα τέλη του 2015. Το όμορφο αλλά κενό κέλυφος, όπως το περιγράφει, περιμένει έργα και ανθρώπους για να ζωντανέψει και ν΄ αποτελέσει το σπίτι της Σύγχρονης Τέχνης. Η γειτνίασή του με το Μουσείο της Ακρόπολης και το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σ. Νιάρχος» που θα στεγάσει τη Λυρική Σκηνή, το πάρκο και την Εθνική Βιβλιοθήκη δημιουργεί ένα νέο πολιτιστικό άξονα σε μία νέα διαδρομή. Στρέφει πλέον το μέτωπο της Αθήνας προς την θάλασσα.


Η κ. Κοσκινά μιλά στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη Στέλλα Αλεβιζοπούλου για την ιστορία του εργοστασίου Φιξ, για την αρχιτεκτονική μελέτη πάνω στην οποία βασίσθηκε η διαμόρφωση του Μουσείου, για τα οικονομικά δεδομένα και τις οικονομικές δυσκολίες που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου τα έργα να βρουν τη θέση τους και για την αδίρητη ανάγκη πρόσληψης προσωπικού.


«Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Το όραμα είναι όραμα, αλλά από το όραμα στην πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση. Όμως όταν θέλουμε κάτι, το πετυχαίνουμε. Εμείς παλεύουμε για να γίνει πραγματικότητα, αλλά χρειάζεται και η συμβολή της Πολιτείας και ειδικότερα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πιστεύω ότι αν βοηθηθεί το μουσείο σε ό,τι αφορά στην ταχύτατη έγκριση για κάποιες διοικητικές ανάγκες και πρόσληψη προσωπικού και βοηθηθεί οικονομικά, τότε ναι -είναι ενδεχόμενο να μπορέσουμε να ανοίξουμε μέσα στο 2015».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ