Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Μεσοπρόθεσμα ένα Grexit θα προκαλέσει σοκ - iefimerida.gr

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Μεσοπρόθεσμα ένα Grexit θα προκαλέσει σοκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ενδεχόμενο Grexit και τους πιθανούς κινδύνους μετάδοσης της κρίσης στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Repubblica» ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πάντοαν ερωτήθηκε για το αν «πραγματικά δεν φοβάται για μετάδοση στην Ιταλία της κρίσης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», για να απαντήσει πως «το πραγματικό πρόβλημα είναι σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «αν υπάρξει ένα Grexit, αν η Αθήνα εγκαταλείψει το ευρώ, η Νομισματική Ένωση θα γίνει ένα διαφορετικό ον». «Πρόκειται για μια ένωση από όπου το να βγει κάποιος, δεν είναι πια μη αναστρέψιμο. Και αυτό, πάντα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, επιβαρύνει αυτούς που παραμένουν μέσα».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν συνέπειες στα ιταλικά κρατικά ομόλογα και αν ναι, ποιες θα είναι αυτές, ο κ. Πάντοαν τόνισε ότι ένα Grexit, «θα αλλάξει τις τιμές, όπου υπήρχαν ήδη κραδασμοί. Αν μπούμε μέσα σε έναν πλαίσιο στο οποίο υπάρχει έστω και μια ευκαρία, αυτή της εξόδου από το ευρώ, το σύστημα θα γίνει γενικά πιο εύθραυστο και λιγότερο ικανό να απορροφά τα σοκ (που θα προκληθούν)».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ