Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» - iefimerida.gr

Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να έχει γράψει χιλιόμετρα στην υποκριτική, να έχει ενσαρκώσει σπουδαίους ρόλους, να έχει συμμετάσχει σε σημαντικές δουλειές, αλλά όλα θολώνουν και περνούν σε δεύτερη μοίρα μπροστά στον «ήρωα» που έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση: Τον «Χλαπάτσα». Τον οποίο όχι μόνο ενσάρκωσε, αλλά και δημιούργησε. Ο λόγος για τον ηθοποιό Δημήτρη Φραγκιόγλου.

Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 0

Το βιογραφικό του, απλά σπουδαίο. Κοσμοπολίτης, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια, με σπουδές -πέραν της υποκριτικής- στα οικονομικά, έχει κάνει άπειρες δουλειές στο θέατρο ως ηθοποιός αλλά και ως σκηνοθέτης, έχει παίξει σε σίριαλ και κινηματογραφικές ταινίες, έχει μεταφράσει και έχει γράψει θεατρικά έργα, έχει δουλέψει και ως παρουσιαστής στην τηλεόραση, ενώ έχει παριουσία και στα ερτζιανά. Εκτός από όλα αυτά, έχει συμμετάσχει και στη δημιουργία σεναρίων ταινιών αλλά και σειρών. Και ναι, έχει συμβάλει και στη συγγραφή του θρυλικού σίριαλ «Της Ελλάδος τα Παιδιά», όπου έπαιζε τον αμίμητο «Χλαπάτσα».

«Η σειρά ''Της Ελλάδος τα Παιδιά" πρώτα και κύρια είναι του Δημήτρη Βενιζέλου, που είχε γράψει το πιλοτικό επεισόδιο, κι ύστερα ήρθα ως συνεργάτης του. Ξαναγράφτηκε από το πρώτο επεισόδιο, ήμουν εκεί ανελλιπώς, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», είχε πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Popaganda.gr. Στην ίδια συνέντευξη, πάντως, είχε πει και το απίστευτο: «Έγινε κατά λάθος επιτυχία (σ.σ.: το σίριαλ "Της Ελλάδος τα Παιδιά''). Γενικότερα, δεν ήξερα καν ότι ήμουν κωμικός. Απλώς προέκυψε».
«Χλαπάτσας», ένας ρόλος που αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 1

Ο Φραγκιόγλου ενσάρκωνε στη δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1, που έκανε θραύση όχι μόνο όταν προβλήθηκε τις σεζόν 1993-1994 και 1994-1995 αλλά και σήμερα κάθε φορά που παίζεται σε επανάληψη, τον «Τρύφωνα Σπιουνέα», με το παρατσούκλι «Χλαπάτσας». Καταδότης των τριών σμηνιτών που συμμετείχαν στη σειρά, τους έδινε στεγνά -χωρίς να έχει καθόλου τύψεις- στον σμήναρχο Κάκαλο (Γιάννη Μπέζο).

Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 2

Όταν οι υπόλοιποι σμηνίτες λούφαραν, κοιμόντουσαν εν ώρα υπηρεσίας, φλέρταραν, θορυβούσαν, ασκούσαν πλημμελώς τα ανύπαρκτα καθήκοντά τους, ο Χλαπάτσας ήταν εκεί για να... τα πει αργότερα χαρτί και καλαμάρι «πασπαλισμένα» με λίγο υπερβολή, στον σμήναρχο Κάκαλο, ο οποίος τον κοσμούσε με τα πιο ευφάνταστα και υποτιμητικά επίθετα και τους πιο ξεκαρδιστικούς περιφρονητικούς χαρακτηρισμούς της ελληνικής τηλεόρασης: «Βρωμερό σκουλήκι. Βρωμερή σαρανταποδαρούσα. Τραυματισμένη βερβερίτσα. Σιχαμερό ερπετό. Κροταλία με στολή. Κατσαρίδα με μαγιό. Γλοιώδες υβρίδιο. Πονηρή ταραντούλα. Πιθηκοχαφιέ. Παλιοδοσίλογε. Πονηρή σαλούφα».

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου σήμερα:

Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 3
Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 4

22-04-2015

Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 5

03-02-2015

Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 6

18-12-2014

Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 7

04-12-2014

Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 8
Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 9

15-10-2014

Ετσι είναι σήμερα ο «Χλαπάτσας» από «Της Ελλάδος τα Παιδιά» | iefimerida.gr 10

05-09-2015

Φωτογραφίες: NDP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ