Βαρουφάκης: Ποτέ δεν συζήτησα με τον Τόμας Μάγιερ για παράλληλο νόμισμα - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Ποτέ δεν συζήτησα με τον Τόμας Μάγιερ για παράλληλο νόμισμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC / ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου, διέψευσε κατηγορηματικά τα περί παράλληλου νομίσματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως ουδέποτε εκείνος και ο πρώην επικεφαλής και αναλυτής της Deutsche Bank, Τόμας Μάγιερ, παρουσίασε στην ελληνική κυβέρνηση τις απόψεις του για την υιοθέτηση ενός διπλού νομίσματος, του αποκαλούμενου «Geuro». «Το ερώτημα σαφές, συζητήσαμε με τον κ. Μάγερ το παράλληλο νόμισμα; Όχι» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, ο κ. Κουτσούκος αμφισβήτησε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι οι όποιες συζητήσεις με τον πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο η δημόσια περιουσία (π.χ. μετοχές δημοσίου μετά ιδιωτικοποιήσεις) θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού οχήματος. «Αν έχετε επιφυλάξεις να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας, έως ότου έχετε στοιχειά ότι ο υπουργός ψεύδεται» κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ