Πρέβεζα: Συνελήφθη 49χρονος κτηνοτρόφος για διακίνηση μεταναστών - iefimerida.gr

Πρέβεζα: Συνελήφθη 49χρονος κτηνοτρόφος για διακίνηση μεταναστών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 49χρονος ιδιοκτήτης του σκάφους στο οποίο επέβαιναν οι 38 μετανάστες, που διασώθηκαν 12 μίλια νοτιοδυτικά των Παξών πριν από δύο ημέρες, φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της παράνομης μεταφοράς.

Οι λιμενικοί της Πρέβεζας τον συνέλαβαν όταν εμφανίστηκε στο Λιμεναρχείο, για να καταγγείλει κλοπή του σκάφους του, διότι έπεσε σε αντιφάσεις. Χθες το απόγευμα οδηγήθηκε στην Κέρκυρα, όπου ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί στον Εισαγγελέα.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες και ανήκει στο συλληφθέντα, είναι μία πολυεστερική σωσίβια λέμβος. Ο 49χρονος ο οποίος είναι κτηνοτρόφος στον Λούρο, όπως ισχυρίστηκε στους λιμενικούς, την είχε αγοράσει από πλοίο της γραμμής Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα για να την μετασκευάσει και να την κάνει τουριστικό πλοιάριο για μίνι κρουαζιέρες στον ποταμό Λούρο και τον Αμβρακικό.

Να σημειωθεί, πως το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε πρόσφατη έρευνα είχε αποκαλύψει τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών από τις ακτές της Ηπείρου προς την Ιταλία. Σημείο «συγκέντρωσης» των μεταναστών που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ιταλία, είναι εγκαταλελειμμένα σπίτια και στάβλοι στην Άρτα και την Πρέβεζα. Οι διακινητές επιλέγουν ερημικά σημεία της ακτογραμμής από τον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας έως και την Θεσπρωτία και επιβιβάζουν σε σκάφη τους μετανάστες. Σε ορισμένες οι περιπτώσεις, αφού τους πάρουν τα χρήματα πριν το ταξίδι, ανοικτά της Κέρκυρας και των Παξών επικαλούνται μηχανική βλάβη και τους αφήνουν σε ακυβέρνητο σκάφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ