Ποιος είναι ο αστυνομικός διευθυντής στον οποίο επιτέθηκε φραστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο αστυνομικός διευθυντής στον οποίο επιτέθηκε φραστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνομά του είναι Βασίλης Ρόκκος και έγινε την Τετάρτη το πρόσωπο της ημέρας, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε καταπάνω του για να ζητήσει πιεστικά εξηγήσεις για την ανακοπή της πορείας.

Ποιος είναι ο αστυνομικός διευθυντής στον οποίο επιτέθηκε φραστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου | iefimerida.gr 0

Ο επί εννέα χρόνια αστυνομικός διευθυντής του τμήματος της Ομόνοιας, ο οποίος συνέβαλε στις προσπάθειες για να ανοίξει η Ομόνοια και πάλι για το ευρύ κοινό, έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από 600 πορείες, θεωρείται μετριοπαθής και άνθρωπος με κοινή λογική. Αλλωστε χθες σχολιάστηκε κατά κόρον η ηρεμία του, οι χαμηλοί του τόνοι, οι απαντήσεις που έδινε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που παρουσία διαδηλωτών, φωτογράφων και καμερών τον σφυροκοπούσε με ερωτήσεις.

Ο Βασίλης Ρόκκος έχει δύο μεταπτυχιακά, σύμφωνα με τον Βήμα FΜ, και εξελίσσεται σταθερά -ανεξαρτήτως... κυβέρνησης- στην ιεραρχία. Οικογενειάρχης, με μισθό που δεν ξεπερνά τα 1.400 ευρώ καθαρά.

Ποιος είναι ο αστυνομικός διευθυντής στον οποίο επιτέθηκε φραστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου | iefimerida.gr 1


Μετά το περιστατικό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων. Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ