Καμμένος: Οι ΗΠΑ μου ζήτησαν την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά αρνήθηκα - iefimerida.gr

Καμμένος: Οι ΗΠΑ μου ζήτησαν την παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά αρνήθηκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άρνησή του να στηρίξει την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για το θέμα της Κριμαίας επισήμανε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Christine Wormuth.

Όπως αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, η απάντηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας ήταν ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και την οικονομικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με το Sputnik, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τον Έλληνα υπουργό Άμυνας να παρέχει τη στήριξή του για έναν νέο κύκλο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, για να λάβουν αρνητική απάντηση.

«Μου ζήτησαν να επεκτείνω τις κυρώσεις, ιδίως σε σχέση με την Κριμαία. Εξήγησα (στη Wormuth) ότι το ζήτημα της Ουκρανίας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ελλάδα, καθώς περίπου 300.000 Έλληνες ζουν στη Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς κοντά στην (ρωσική) Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Π. Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση της Τετάρτης, σύμφωνα με το Sputnik.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε ειδική αναφορά στην οικονομική ζημιά που υπέστη η Ελλάδα λόγω των προαναφερόμενων κυρώσεων, που έφτασε τα 4 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Καμμένος κυρώσεις ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ