Αγριο έγκλημα πάθους στην Κω: Εκοψε τον λαιμό, το στήθος και τα γεννητικά όργανα της συντρόφου του - iefimerida.gr

Αγριο έγκλημα πάθους στην Κω: Εκοψε τον λαιμό, το στήθος και τα γεννητικά όργανα της συντρόφου του

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα άγριο έγκλημα πάθους πρόκειται να αναβιώσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου.

Πρόκειται για τη δολοφονία της 43χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία Aciu Flopjca – Aurica από τον 51χρονο σύντροφο της J. Z.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το μεσημέρι της 14ης Απριλίου, ειδοποιήθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Κω ότι μια γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στην περιοχή Πλατάνι.

Ο J. Z. φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο: «Την σφάξανε ρε παιδιά, δεν μπορώ να το πιστέψω, ποιος το έκανε ρε παιδιά;».

Ο 51χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην οικία του, όπου στο μπάνιο κειτόταν η 43χρονη.

Το πτώμα βρισκόταν σε ύπτια θέση, ήταν γυμνό από την μέση και κάτω και το εσώρουχό της τραβηγμένο στο ύψος των γονάτων και έφερε μία εγκάρσια τομή μήκους οχτώ με δέκα εκατοστά περίπου στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ένα τραύμα από τέμνον όργανο στην περιοχή της καρωτίδας και μία τομή στην εξωτερική πλευρά του αριστερού στήθους.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του διαμερίσματος, ούτε στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού και ότι το κλειδί του σπιτιού ήταν πάνω στην εξωτερική πλευρά της πόρτας, η οποία ήταν ανοιχτή.

Ο 51χρονος υποστήριξε ότι ο ίδιος με τα κλειδιά του άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος, όπως και την μπαλκονόπορτα, η οποία ήταν κλειστή αλλά όχι κλειδωμένη. Ισχυρίστηκε ότι άνοιξε την μπαλκονόπορτα, ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες.

Το φερόμενο άλλοθι

Ο 51χρονος, που βρισκόταν προηγουμένως σε ζαχαροπλαστείο – παρασκευαστήριο, στο οποίο εργάζεται, σε μικρή απόσταση από τον τόπο του εγκλήματος, προέβαλλε άλλοθι.
Ο εργοδότης του επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν στην εργασία του, ενώ το ίδιο προέκυψε από την έρευνα των καμερών ασφαλείας του καταστήματος, αλλά και την εξέταση υπαλλήλων. Υποστήριξε ότι μετέβη στο σημείο, διότι η 43χρονη δεν απαντούσε στις κλήσεις του.

Οι αντιφάσεις

Οι αστυνομικοί προβληματίστηκαν από το γεγονός ότι βρέθηκε αίμα στο δεξί χέρι του. Ο φόνος έγινε εξάλλου από δεξιόχειρα.

Στην εξωτερική πλευρά του δεξιού του χεριού και συγκεκριμένα από την περιοχή του καρπού του έως το σημείο όπου ξεκινούν τα δάχτυλά του, υπήρχε αποξηραμένο αίμα και σε ερώτηση των αστυνομικών, απάντησε ότι έπιασε την 43χρονη και την κούνησε για να δει εάν ζει.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε ο δράστης έπεσε σε αντιφάσεις για τις συνθήκες που βρήκε το πτώμα, προσπαθώντας διά αντιπερισπασμού να αποπροσανατολίσει την έρευνα.
Επιπλέον, από στοιχεία που εξέτασαν με τον ιατροδικαστή φέρεται να έχουν προκύψει αντιφάσεις για το χρόνο διάπραξης του εγκλήματος και τον χρόνο που επικαλείται ότι βρήκε την 43χρονη νεκρή στην οικία του.
Οι αστυνομικοί πίστεψαν από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους και ζήλιας.

Η ομολογία

Ύστερα από προανακριτικές πιέσεις ο δράστης ομολόγησε την πράξη του και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις συνθήκες διάπραξης του εγκλήματος.

Το κουζινομάχαιρο

Στον χώρο της κουζίνας βρέθηκε ένα μαχαίρι κοπής ψωμιού, μήκους 31 εκατοστών, το οποίο ήταν τοποθετημένο μέσα σε ποτήρι μαζί με άλλα πλυμένα μαχαιροπίρουνα και το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, έφερε πέριξ του σημείου στο οποίο ενώνεται η λάμα με την χειρολαβή, αποξηραμένο αίμα καθώς και δερματικό ιστό στα δόντια του.

Η 43χρονη εργαζόταν ως καθαρίστρια και ήταν μητέρα τριών παιδιών, δύο ενηλίκων και ενός ανηλίκου, τα οποία ζουν στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων άκουσαν φωνές (στα Ρουμάνικα…) και έκκληση για βοήθεια από το συγκεκριμένο διαμέρισμα γύρω στη μία το μεσημέρι και λίγα λεπτά αργότερα (γύρω στη μία και μισή), εμφανίστηκε συγκλονισμένος και τρεμάμενος ο σύντροφός της, λέγοντας ότι τη βρήκε σφαγμένη.

Τυφλωμένος από το πάθος

Ο 51χρονος φέρεται να υποστήριξε σε κατάθεση ομολογίας του ότι είχε τυφλωθεί από πάθος για την 43χρονη σύντροφό του και ότι θόλωσε όταν εκείνη του ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα, ενώ είχε μεταβεί στην οικία του, για να την πάρει και να την γνωρίσει στον εργοδότη του στο ζαχαροπλαστείο, όπου εργαζόταν, προκειμένου να τον πείσει να την απασχολήσει ως υπάλληλο, ότι είχε λάβει την απόφαση να τον εγκαταλείψει και να επιστρέψει στη Λειβαδιά. Ο κατηγορούμενος είχε επανασυνδεθεί με την 43χρονη πριν από ένα μήνα περίπου.

Είχαν σχέσεις και πριν από ένα χρόνο, οι οποίες διεκόπησαν όταν η 43χρονη είχε αποφασίσει και τότε να μετακομίσει στη Λιβαδειά.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ