Αυτό το κρασί θα πιουν Μέρκελ και Τσίπρας στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτό το κρασί θα πιουν Μέρκελ και Τσίπρας στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν η σημειολογία παίζει κάποιο ρόλο στις διαπραγματεύσεις, τότε η Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα αναμένεται να προσφέρει πολλές παραπολιτικές νότες.

Σύμφωνα με το Politico, η Άνγκελα Μέρκελ έχει κανονιστεί να καθίσει δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα στο δείπνο που θα παρατεθεί μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο, θα έχει από την άλλη μεριά τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Λίγες, όμως, ώρες αργότερα, ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ τουίταρε πως τελικά, άλλαξε η διάταξη του τραπεζιού και οι δύο ηγέτες δεν θα καθίσουν δίπλα-δίπλα.

Αυτό το κρασί θα πιουν Μέρκελ και Τσίπρας στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής [εικόνα] | iefimerida.gr 0

«Ευρωπαίος αξιωματούχος λέει ότι η Μέρκελ πλέον δεν (είναι προγραμματισμένο) να καθίσει δίπλα στον Τσίπρα στο αποψινό δείπνο στο περιθώριο της Συνόδου στη Ρίγα» γράφει ο Σπίγκελ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μπορεί η επίσημη ατζέντα να μην περιλαμβάνει το θέμα της Ελλάδας, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο πως στο περιθώριο της Συνόδου θα υπάρξουν επαφές ανάμεσα στη γερμανική και την ελληνική πλευρά.

Στο μεταξύ, πάντως, θα έχουν τη δυνατότητα να «βρέξουν» τις συνομιλίες με το επίσημο κρασί που θα προσφέρουν οι Λετονοί και το οποίο έχει δημιουργηθεί ειδικά για την περίσταση.

Αυτό το κρασί θα πιουν Μέρκελ και Τσίπρας στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής [εικόνα] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ