Συναγερμός στη Συρία: Η ISIS κατέλαβε την αρχαία πόλη της Παλμύρα [βίντεο] - iefimerida.gr

Συναγερμός στη Συρία: Η ISIS κατέλαβε την αρχαία πόλη της Παλμύρα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο έλεος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους είναι αρχαία πόλη Παλμύρα, παρά τη μάχη των Δυνάμεων Εθνικής Αμυνας της Συρίας.

Οπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η ISIS κατέλαβε σχεδόν ολόκληρη την πόλη , χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι απέγιναν οι κυβερνητικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο στρατιωτικό φυλάκιο στα περίχωρα.

Η UNESCO είχε χαρακτηρίσει την Παλμύρα ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, κάνοντας έκκληση να σταματήσουν οι μάχες και ζητώντας από την διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τόσο τον πληθυσμό όσο και τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας.

«Ανησυχώ πολύ για την κατάσταση στην Παλμύρα. Οι μάχες απειλούν μια από τις σημαντικότερες τοποθεσίες στη Μέση Ανατολή αλλά και τους αμάχους που βρίσκονται εκεί», ανέφερε η γενική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού, Ιρίνα Μπόκοβα.

«Είναι επιτακτική ανάγκη όλες οι πλευρές να σεβαστούν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους και να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά, αποφεύγοντας να την βάλουν στο στόχαστρο ή να την χρησιμοποιήσουν για στρατιωτικούς σκοπούς», πρόσεθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζιχαντιστές Isis Παλμύρα Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ