Καλούν και τους... Γιατρούς χωρίς Σύνορα στην Εξεταστική για το Μνημόνιο – Η πρώτη λίστα μαρτύρων - iefimerida.gr

Καλούν και τους... Γιατρούς χωρίς Σύνορα στην Εξεταστική για το Μνημόνιο – Η πρώτη λίστα μαρτύρων

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων θα ξεκινήσει το έργο της η Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων κατέληξαν σε συμφωνία για τις πρώτες δύο συνεδριάσεις την επόμενη Τρίτη και Πέμπτη, καταρτίζοντας την λίστα των μαρτύρων σε πρώτη φάση στην οποία θα κληθούν εκπρόσωποι ελληνικών ινστιτούτων και κοινωνικών φορέων.

Στην λίστα περιλαμβάνονται τα ινστιτούτα Εργασίας της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΟΒΕ, το ΚΕΠΕ, ο καθηγητής Γ. Παγουλάτος, ο ομότιμος καθηγητής Γ. Κασιμάτης, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Π. Λιαργκόβας, ο καθηγητής Σπ. Λαπατσώρας, το ΕΒΕΑ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, το Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και οι Διευθυντές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η πρόταση-έκπληξη προήλθε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος πρότεινε να κληθούν ως μάρτυρες και οι οργανώσεις Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Γιατροί του Κόσμου. Οταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο, απάντησε ότι «έχουν βιώσει την ανθρωπιστική κρίση και θα μας παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες».

Σε δεύτερη φάση, πρότεινε να προσκληθούν ως μάρτυρες οι εκπρόσωποι της χώρας στο ΔΝΤ Ξαφά, Ρουμελιώτης, Κατσάμπας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Κοντοπυράκης, Γεωργίου και η κα Γεωργαντά, ο Γιώργος Προβόπουλος και οι διατελέσαντες επικεφαλής του ΟΔΗΧΧ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ