Στο 1,883 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ - iefimerida.gr

Στο 1,883 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 1,883 δισ. ευρώ εκτοξεύθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ στις 31 Μαρτίου του 2015, από 1,7 δισ. στο τέλος του 2014 και ενώ το 2011 ήταν 702 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή στο διάστημα της τελευταίας τετραετίας υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ ακόμα δυσμενέστερη είναι η εικόνα για τις οφειλές από τις μεγάλες επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, οι οφειλές των οποίων σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 206 εκατ. ευρώ το Μάρτιο έναντι 182 εκατ. στο τέλος του 2014 και 24 εκατ. το 2011.

Τα στοιχεία παρουσίασε σήμερα μιλώντας στο συνέδριο «Επιμελώς Επιχειρείν» ο Διευθυντής Στρατηγικής και του Γραφείου Διοίκησης της ΔΕΗ Σωτήρης Χατζημιχαήλ, ο οποίος τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί για την επιχείρηση η αύξηση των οφειλών, γίνεται προσπάθεια προκειμένου να διευκολυνθούν οι οφειλέτες να αποπληρώσουν το χρέος. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι νοητό να καλείται η ΔΕΗ να πουλά την ενέργεια σε τιμές κάτω του κόστους.

«Ο ενιαίος ΦΠΑ θα πλήξει τον ενεργειακό τομέα»

Την εκτίμηση ότι ο ενιαίος ΦΠΑ θα πλήξει τον ενεργειακό τομέα πλήρως και οριζόντια και θα επιβαρύνει με αυξήσεις το σύνολο των επιχειρήσεων εξέφρασε ο τέως υφυπουργός Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου. Επέκρινε την κυβέρνηση για ασυνεννοησία που δημιουργεί αβεβαιότητα, υποστηρίζοντας ότι άλλα συζητώνται στη διαπραγμάτευση και άλλα σχεδιάζει το αρμόδιο υπουργείο ενώ μίλησε για ιδεοληψίες που βάζουν φρένο στην απελευθέρωση της αγοράς.

Υποστήριξε ακόμη ότι τυχόν τροποποιήσεις στην εφαρμογή του μέτρου της διακοψιμότητας για τη μείωση των τιμολογίων της βιομηχανίας, (όπως και η αποψίλωση των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ), δεν θα γίνουν αποδεκτές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει εγκρίνει το υφιστάμενο σχέδιο.

Τα προβλήματα της φαρμακοβιομηχανίας

«Το δίλημμα δεν είναι πρωτότυπα ή γενόσημα, αλλά εγχωρίως παραγόμενα ή εισαγόμενα», ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας Μάρκος Ολλανδέζος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, 27 ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες έκαναν επενδύσεις ύψους 800 εκατ. την τελευταία δεκαετία, πραγματοποιούν εξαγωγές σε 85 χώρες, έχουν κατοχυρώσει 100 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας και απασχολούν άμεσα 10.800 εργαζόμενους και έμμεσα 53.000.

Στα σημαντικότερα προβλήματα του κλάδου περιέλαβε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης από 5 σε 2 δισ. ευρώ, τις οφειλές του Δημοσίου και τις συχνές αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης.

Δεν υφίσταται υγειονομική βόμβα εξαιτίας του μεταναστευτικού ρεύματος ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιαννόπουλος και υποστήριξε ότι κατά καιρούς καλλιεργούνται φοβίες, όπως έγινε με τη γρίπη των πτηνών, τον έμπολα, τον ιό του Δυτικού Νείλου κ.α.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ ληξιπρόθεσμες οφειλές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ