Σακελλαρίδης: Ευελπιστούμε να φτάσουμε σε συμφωνία στα τέλη Μαΐου - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Ευελπιστούμε να φτάσουμε σε συμφωνία στα τέλη Μαΐου

 Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα τέλη Μαΐου ευελπιστεί πως θα υπάρξει συμφωνία ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας πως στις διαπραγματεύσεις έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος.

Μιλώντας στον Real FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η ελληνική πλευρά έχει μπει σε τροχιά επίτευξης μιας επωφελής συμφωνίας.

«Αυτό σίγουρα δεν εξαρτάται μόνο από τη δική μας πλευρά. Όπως ξέρετε, σε μία διαπραγμάτευση όταν λαμβάνει χώρα, αυτό θέλει συμφωνία από όλα τα μέρη τα οποία παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Εμείς πιστεύουμε πάντως, ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος. Ότι έχουμε μπει στην ουσία, στις ράγες, στην κατεύθυνση προς μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, και έχουμε προχωρήσει αρκετά πάνω σε αυτές τις ράγες», τόνισε και συνέχισε:

«Επομένως εγώ, θα μπορούσα να σας το προσδιορίσω χρονικά, λέγοντάς σας ότι ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να φτάσουμε σε μια συμφωνία».

Οσον αφορά τις διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως παρά τις διαφορετικές απόψεις η συμφωνία θα «περάσει» από την Κ.Ο του κόμματος.

«Καταρχήν να σα πω ότι το θεωρώ εξαιρετικά γόνιμο. Και αυτό θα σας το έλεγα αν με ρωτούσατε και στο παρελθόν, όταν ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση, ή ακόμα πιο παλιά… Για εμάς ήταν πάντα μία γόνιμη διαδικασία ο πλουραλισμός των απόψεων, όταν όμως φυσικά καταλήγουν και στο να είναι εποικοδομητικές αυτές οι διαφωνίες και να βοηθάνε στην υλοποίηση των αποφάσεων», ανέφερε.

Παράλληλα, εξήγησε το λόγο που η οποιαδήποτε συμφωνία θα γίνει δεκτή λέγοντας:

«Εγώ πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα σας εξηγήσω γιατί. Γιατί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δεχτεί μία συμφωνία η οποία θα εκφεύγει από το πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει στις 25 Γενάρη. Δεν θα φέρει δηλαδή στην Κ.Ο. μία συμφωνία με την οποία θα νιώθει κάποιο μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του ή να βάλει τον εαυτό του, να ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας συμφωνίας. Κι αυτό είναι κάτι για το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί. Οταν έρθει η συμφωνία θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που στην ουσία θα ικανοποιούν το σώμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με το δημοψήφισμα επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τη λαϊκή εντολή «και αυτή ενισχύεται, όπως βλέπουμε από τις δημοσκοπήσεις», υπογραμμίζοντας πως «δεν θα χρειαστεί πιστεύω εν τέλει».

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και την πιθανή λανθασμένη εκτίμηση πως μπορούν να αξιοποιηθούν τα χρήματα του ΤΧΣ, που αποδείχθηκε πως δεν διατίθενται γι αυτό τον σκοπό και για το εάν το πρόγραμμα πάει οριστικά στις καλένδες είπε:

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν πάει στις καλένδες, σε καμία περίπτωση. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει και υλοποιείται» και συνέχισε:

«Είχαν γίνει εκτιμήσεις. Σε άλλες εκτιμήσεις έχουμε πέσει μέσα, σε κάποιες άλλες υπάρχουν προβλήματα. Προφανώς το ζήτημα αυτό της αξιοποίησης των πόρων του ΤΧΣ μέσα σε αυτό το πρώτο τετράμηνο δεν έχει καταστεί δυνατόν».

«Μην αποκλείετε όμως ότι μπορεί μελλοντικά να αποτελέσει και έναν πυλώνα ότι θα μπορούν να βρεθούν χρήματα και μέσα από την αξιοποίηση αυτών των κεφαλαίων του ΤΧΣ το οποίο έχει περάσει τώρα στον ESM. Μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί δυνατόν. Μην αποκλείουμε όμως ότι μελλοντικά μπορούν να αξιοποιηθούν αυτά τα χρήματα σε μία τέτοια κατεύθυνση όπως περιγραφόταν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ