Handelsblatt: Η ΕΚΤ δεν θα κόψει τη βοήθεια, αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Handelsblatt: Η ΕΚΤ δεν θα κόψει τη βοήθεια, αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η ΕΚΤ δεν πρόκειται να κλείσει την κάνουλα παροχής ρευστού προς τις ελληνικές τράπεζες, αν η κυβέρνηση αποτύχει να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ.

Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμες πηγές από το στρατηγείο της Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται πως ο Μάριο Ντράγκι, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, δεν πρόκειται να πάρει πάνω του το ελληνικό ζήτημα.

Επομένως, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της τον επόμενο μήνα και δεν πληρώσει την οφειλόμενη δόση προς το ΔΝΤ, αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα μειωθεί ή θα σταματήσει εντελώς ο ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να πράξει και το EFSF που με τη σειρά του θα στηρίξει την Ελλάδα, ανεξάρτητα αν θα πληρωθεί ή όχι η δόση προς το ΔΝΤ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΕΚΤ θα προσμετρήσει τον κίνδυνο, αλλά δεν θα κόψει τον ELA από τις ελληνικές τράπεζες. Σε αντίθετη περίπτωση, το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα κινδύνευε με άμεση κατάρρευση και επομένως θα ήταν ακόμη πιο άμεση η ελληνική χρεοκοπία και συνακόλουθα η έξοδος από το ευρώ.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EKT ELA ΔΝΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ