Σακελλαρίδης: Δεν θα υπάρξει λύση Κύπρου στην Ελλάδα και κούρεμα καταθέσεων - iefimerida.gr

Σακελλαρίδης: Δεν θα υπάρξει λύση Κύπρου στην Ελλάδα και κούρεμα καταθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφής ότι «δεν θα υπάρξει για την ελληνική κυβέρνηση λύση τύπου Κύπρου» εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας κατα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει Μνημόνιο».

Σε σχέση με την αποπληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ και τις επαφές του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του ταμείου, είπε ότι "επαφές γίνονται διαρκώς, υπάρχουν επιστολές, υπάρχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες όλου αυτού του τύπου" και πρόσθεσε ότι υπήρξε απόφαση για χρησιμοποίηση χρημάτων της ΤτΕ για την οποία είχαν ενημερωθεί ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Στουρνάρας, ενώ χρειαζόταν και η άδεια της ΤτΕ και του ΔΝΤ για να χρησιμοποιηθούν αυτά τα λεφτά.

Δεν έχουμε φετίχ με τις κόκκινες γραμμές

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως «οι κόκκινες γραμμές είναι στοιχεία άμυνας», και πρόσθεσε πως όταν ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος αυτό" δεν σημαίνει ότι θα πάμε πίσω από τις κόκκινες γραμμές. Παραμένουν όμως τα ζητήματα που θα πρέπει να αποτελούν πλαίσιο για να είναι η συμφωνία αμοιβαία επωφελής" είπε και ξεκαθάρισε πως " δεν έχουμε φετίχ με τις κόκκινες γραμμές, πρέπει όμως να ειναι συστατικά για μια αμοιβαία και επωφελή συμφωνία.

Δεν πρέπει να μπαίνουν τελεσίγραφα «take it or leave it»

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως η κυβέρνησης "δεν θα υπογράψει μνημόνιο". Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο περί take it or leave it, δεν θα βοηθούσε στην επίτευξη μιας αμοιβαίας και επωφελούς λύσης και καλό ειναι να μην μπαίνουν τέτοια τελεσίγραφα, τόνισε.

Δεν θα ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Απαντώντας τέλος,μια τη ρήτρα μηδενικού ελλειματος, ανέφερε πως δεν θα ισχύσει. "Τον κόσμο δεν τον απασχολεί η νομική μέθοδος. Τον κόσμο τον νοιάζει να μην μειωθούν οι επικουρικές του συντάξεις".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ