Βόμβα Ρωμανιά: Δεν καταργείται τελικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος -Βρούτσης: Ηταν μία προεκλογική εξαπάτηση - iefimerida.gr

Βόμβα Ρωμανιά: Δεν καταργείται τελικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος -Βρούτσης: Ηταν μία προεκλογική εξαπάτηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήρης ανατροπή των έως τώρα δεδομένων για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, αφού ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιώργος Ρωμανιάς ανέφεραν πως δεν καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, αλλά αναστέλλεται.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε πως η διατύπωση του νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τις συντάξεις, αναφέρεται σε αναστολή, χωρίς να αναφέρει πουθενά τη λέξη κατάργηση. «Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν», ανέφερε από πλευράς του ο Αλέξης Μητρόπουλος.

«Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη κατάργηση. Είναι αναστολή επ’ αόριστον», επισήμανε και ο Γιώργος Ρωμανιάς και συνέχισε: «Φαίνεται ότι οι δανειστές κάνουν μία υποχώρηση στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αλλά με πλεόνασμα 2%».

Υπενθυμίζεται πως το Μέγαρο Μαξίμου με non paper το απόγευμα της Παρασκευής ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θα ακυρώσει νομοθετικά την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014».

Βρούτσης: Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος

Αμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ανέφερε πως ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter:

«Η μάσκα του λαϊκισμού έπεσε!Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται!»

Βόμβα Ρωμανιά: Δεν καταργείται τελικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος -Βρούτσης: Ηταν μία προεκλογική εξαπάτηση | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ