Η Ρωσία στέλνει αεροπλανοφόρο για ασκήσεις στη Μεσόγειο - iefimerida.gr

Η Ρωσία στέλνει αεροπλανοφόρο για ασκήσεις στη Μεσόγειο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον Βόρειο Στόλο με επικεφαλής το μοναδικό της αεροπλανοφόρο, «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ», στέλνει στη Μεσόγειο τους αμέσως επόμενους μήνες η Ρωσία.

Αξιωματούχος της κεντρικής βάσης του Ρωσικού Στόλου επιβεβαίωσε οτι το αεροπλανοφόρο θα αναχωρήσει για τη θάλασσα του Μπάρεντς όπου και θα παραμείνει για μία εβδομάδα για να συμμετάσχει σε ασκήσεις.

Κατόπιν θα αναχωρήσει για ταξίδι τριών μηνών στην Μεσόγειο και στον Βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανό.

Με βάση τις δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ιτάρ Τας, στο συγκεκριμένο ταξίδι εκτός από το «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» θα μετάσχουν το υποβρύχιο «Ναύαρχος Τσαμπανένκο» και μια σειρά από μεταφορικά πλοία.

Ο αξιωματούχος ανέφερε ως σκοπό της αποστολής των πλοίων την «περιπολία και υποστήριξη μάχης».

Μέχρι τώρα δεν είναι σαφές το ποιά λιμάνια θα επισκεφτούν τα πλοία. Ο Ρώσος υπεύθυνος ανέφερε πως είναι στην επικαιρότητα η διενέργεια ασκήσεων που θα κάνουν τα πλοία με χώρες της περιοχής.

Στις αρχές αυτής της εβδομάδας το θωρηκτό «Σεβερομορσκ» του Βόρειου Στόλου στην επιστροφή από τον κόλπο του Άντεν είχε σταματήσει στην Ταρσό της Συρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ