Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός -Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ - iefimerida.gr

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός -Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρεάλ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας με σκορ 78-59.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πλήρωσε την αστοχία της στις βολές και τα λάθη σε καθοριστικά σημεία του αγώνα που επέτρεψαν στους Ισπανούς να τρέξουν και να βρουν εύκολους πόντους.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε απέναντι στη Ρεάλ όμως τελικά δεν κατάφερε να κάνει ένα ακόμη θαύμα στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα της Μαδρίτης εκμεταλλευόμενη την έδρα, την αστοχία των ερυθρόλευκων στις βολές αλλά και κάποια κρίσιμα σφυρίγματα των διαιτητών, επικράτησε 78-59 και στέφθηκε σε γενικές γραμμές δίκαια Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να είναι εντυπωσιακός και να κλείνει την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 19-15. Ωστόσο στη 2η περίοδο ξεκίνησε η... κατάρα των βολών. Ο Ολυμπιακός έχασε επαφή στο σκορ και με ένα ξέσπασμα η Ρεάλ στα τελευταία λεπτά έχτισε μια διαφορά επτά πόντων και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα στο σκορ με 35-28.

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός -Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ | iefimerida.gr 0

Στην 3η περίοδο οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και 11 πόντους όταν η Ρεάλ πέτυχε το 40-29. Λοτζέσκι και Πρίντεζης πήραν την ελληνική ομάδα στις πλάτες του και παίζοντας και για τον Σπανούλη, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί από την άμυνα των Ισπανών, ροκάνισαν τη διαφορά και έδωσαν προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 41-40. Όμως οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν το ρυθμό χαμηλά. Η Ρεάλ πάτησε ξανά γκάζι και με τρία συνεχόμενα τρίποντα του Κάρολ, έφτασαν ξανά στο +7.

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός -Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ | iefimerida.gr 1

Στην 4η περίοδο ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην έχει τα ψυχικά αποθέματα να ακολουθήσει. Η κούραση επηρεάσε τους παίκτες του Σφαιρόπουλου και μετά από πέντε λεπτά, η Ρεάλ έκανε πλέον ότι ήθελε στο παρκέ, φτάνοντας στο τελικό 78-59 και κατέκτησε το 9ο Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Θυμηθείτε τη Live εξέλιξη του τελικού ΕΔΩ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ