Βρέθηκε λύση για τον Σπανούλη: Κλειδώστε τον στα αποδυτήρια [βίντεο] - iefimerida.gr

Βρέθηκε λύση για τον Σπανούλη: Κλειδώστε τον στα αποδυτήρια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Δημήτρης Ιτούδης δεν βρήκε λύση στον ημιτελικό. Τον περιόρισε για περίπου 35 λεπτά, αλλά μετά ο Βασίλης Σπανούλης το χαβά του.

Τρίποντα, δίποντα, με παίκτες κρεμασμένους πάνω του έστειλε τον Ολυμπιακό στον τελικό της Κυριακής (21:00) κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Πλέον, το πρόβλημα που ακούει στο όνομα «Βασίλης Σπανούλης» το έχει ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πάμπλο Λάσο ρωτήθηκε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Κόουτς Λάσο πώς μπορείτε να σταματήσετε έναν παίκτη σαν τον Σπανούλη;» ρωτήθηκε ο τεχνικός των Μαδριλένων. «Πώς να σταματήσουμε τον Σπανούλη; Καλή ερώτηση...», αποκρίθηκε εκείνος, πριν τον διακόψει ο Σφαιρόπουλος για να θυμίσει τη φράση του Στιβ Γιατζόγλου όταν τον ρωτούσαν πώς μπορεί κάποιος να σταματήσει τον Νίκο Γκάλη.

«Τον σταματάς μόνο αν τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια», ήταν η... συμβουλή του «ερυθρόλευκου» προπονητή στον Λάσο που απάντησε γελώντας... «Μην λες τέτοια γιατί είναι το γήπεδο μας και έχω τα κλειδιά».

Για να προσθέσει ο Λάσο πως: «Ο Σπανούλης είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που έχει την ποιότητα για τα τελευταία λεπτά. Ξέρετε... Μπορώ να σταματήσω τον Σπανούλη. Μπορώ! Θα βάλουμε πέντε παίκτες πάνω του, αλλά θα μας σκοτώσει αυτός ο κύριος (σ.σ έδειξε πιο δίπλα του τον Πρίντεζη). Σεβόμαστε τον Σπανούλη, αλλά και όλο τον Ολυμπιακό».

Σφαιρόπουλος: Παίζουμε απέναντι στο μεγάλο φαβορί

Την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού μεγάλου τελικού του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το γεγονός ότι η «βασίλισσα» θα παίξει στην έδρα της και μπροστά στο κοινό της δεν απασχολεί ιδιαίτερα τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εάν μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα, σε οποιαδήποτε έδρα».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει για 3η φορά την τελευταία τετραετία σε τελικό Ευρωλίγκας: «Είμαστε περήφανοι. Είναι η 5η φορά την τελευταία επταετία που δίνουμε το παρόν σε φάιναλ φορ και 3η σε τελικό στα 4 τελευταία χρόνια. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο», ενώ στη συνέχεια αποκάλεσε «υπέρτατο φαβορί» τη Ρεάλ Μαδρίτης:

Βρέθηκε λύση για τον Σπανούλη: Κλειδώστε τον στα αποδυτήρια [βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Παίζουμε με το υπέρτατο φαβορί για τον τίτλο, τη Ρεάλ. Τη σεβόμαστε πολύ. Γνωρίζουμε ότι χτίστηκε για να πάρει τον τίτλο, παίζει στην έδρα της και στην πόλη της. Εμείς, όμως, ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε ομάδες που είναι φαβορί. Αυτό δεν αποδείχθηκε μόνο στον χθεσινό ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία, πιστεύουμε στην ομάδα μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα».

Για την άμυνα που πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Ό,τι κι αν γίνει στο παιχνίδι, όπως και να παέι πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι για να μπορούμε να ελέγξουμε το ματς. Έτσι μόνο θα έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Στον ημιτελικό παρότι δεν παίξαμε καλά επιθετικά, η άμυνά μας ήταν καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε 3-4 φορές, αλλά στο τέλος βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και η ψυχολογία ήρθε στο μέρος μας. Πρέπει να εστιάσουμε στο σχέδιό μας, λοιπόν, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Δεν περιμέναμε μέχρι τον τελικό για να αλλάξουμε τρόπο».

Ρωτήθηκε εάν μπορεί να εστιάσει στο που μπορεί να κριθεί ο τελικός κι απάντησε: «Είναι ένας τελικός και δεν μπορείς να εστιάσεις κάπου συγκεκριμένα. Παίζει ρόλο η ετοιμότητα, η τακτική και η πνευματική διαύγεια. Η πνευματική προετοιμασία έχει σημασία, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε και το πλάνο μας όσο καλύτερα μπορούμε».

Για το αν υπάρχει κούραση από την υπερπροσπάθεια της Παρασκευής, ήταν ξεκάθαρος: «Όταν παίζεις τελικό ούτε κούραση υπάρχει ούτε τίποτα. Δεν νοιώθεις πόνο, τίποτα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ