Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητά από την Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, επισημαίνοντας πως είναι βασικό στοιχείο, ώστε να δοθεί περαιτέρω βοήθεια στη χώρα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «η Ελλάδα σήμερα είναι αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες στην Ευρωζώνη».

«Έχουμε χάσει πολύ χρόνο. Τώρα οι διαπραγματεύσεις αυξάνουν τη δυναμική τους, όμως πρέπει να επιταχύνουμε. Μόνο όταν η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει το επόμενο βήμα του προγράμματος μεταρρύθμισης μπορεί να δοθεί η επόμενη δόση», προσέθεσε.

Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της Ευρωζώνης | iefimerida.gr 0

Παράλληλα, δήλωσε πως μπορεί μεν να έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς, ωστόσο έχουν υπάρξει και αποτυχίες σε άλλους.

«Υπήρξε πρόοδος σε ορισμένους τομείς όμως η Ελλάδα πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εξυγίανση των δημόσιων προϋπολογισμών και σε ότι αφορά τις συντάξεις και την αγορά εργασίας», υπογράμμισε.

Οσον αφορά τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης είπε: «Δουλεύουμε μόνο στο σενάριο που θέλει την Ελλάδα εντός του ευρώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ