Απάντηση Βαξεβάνη στον ΣΥΡΙΖΑ για τον «Μπαλτάκο» του κόμματος: Oι πληροφορίες προέρχονται από τον... ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Απάντηση Βαξεβάνη στον ΣΥΡΙΖΑ για τον «Μπαλτάκο» του κόμματος: Oι πληροφορίες προέρχονται από τον... ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα έχει προκύψει μεταξύ του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από δημοσίευμα που χαρακτήρισε τον Χρήστο Μαντά ως «Μπαλτάκο» του κόμματος.

Το δημοσίευμα αναρτήθηκε στο koutipandoras.gr του Κώστα Βαξεβάνη και το μεσημέρι της Παρασκευής το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στον δημοσιογράφο.

Αργά το βράδυ ο γνωστός δημοσιογράφος απάντησε αναφέροντας τα ακόλουθα

«Η πραγματική έκπληξη προέρχεται από τη διαπίστωση ότι το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη δημοσιογραφία πραγματική δημοσιογραφία μόνο όταν δεν εκφέρει κρίσεις που δεν της αρέσουν. Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αλλά για αυτά δε μιλά το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, να τα επαναλάβουμε:
Δεν πρόκειται για άρθρο αλλά για ρεπορτάζ που πληροφορίες του προέρχονται από τo ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πληροφορίες αυτές είναι διασταυρωμένες και φέρουν τον κο. Μαντά να προσπαθεί να αποτρέψει την κατάθεση συγκεκριμένης Ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ερώτηση ωστόσο κατατέθηκε μετά την απόφαση των βουλευτών να μη συμμορφωθούν “προς τας υποδείξεις”.
Η απόφαση του Προεδρείου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στους χαρακτηρισμούς περί αήθους επίθεσης, δεν ξέρω ποια ηθική διάσταση έχει όταν απευθύνονται σε ένα Μέσο όπως το koutipandoras.gr και σε εμένα προσωπικά.
Η ελεύθερη λειτουργία του Κοινοβουλίου κι ο σεβασμός της Δημοκρατίας είναι για εμάς το ζητούμενο και φαντάζομαι πως δεν υιοθετούνται από το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήματα που μου μεταφέρθηκαν τηλεφωνικά ότι “υπήρχε απλώς μια συζήτηση για την υπό κατάθεση ερώτηση γιατί υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα”. Ως τώρα είχα την πεποίθηση ότι το ζητούμενο για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η Δημοκρατία κι η Αριστερά κι όχι τα συμφέροντα.
Υπάρχει σοβαρό θέμα στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του γραμματέα της κι αυτό είναι που μεταφέρθηκε αυτούσιο στο ρεπορτάζ. Ή το Προεδρείο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρει, οπότε είναι σοβαρό θέμα, ή το ξέρει και ψεύδεται κι αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό.
Ο ρόλος του δημοσιογράφου πρέπει να παραμένει ο έλεγχος της εξουσίας κι όχι κάποιας εξουσίας ειδικά όταν γίνεται αυθαίρετη.
Κώστας Βαξεβάνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ