Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες]

Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετική χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τη στρατιωτική άσκηση «Νυχτερινή Αστραπή 2015», την οποία παρακολούθησε την Πέμπτη βράδυ από το παρατηρητήριο του υψώματος Ψηλός Στάλος στα Λάβαρα Έβρου.

Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ειδικότερα, μετά το πέρας της άρτια εκτελεσμένης και εντυπωσιακής άσκησης, στην οποία συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πρόκειται για μία εξαιρετική άσκηση που αποδεικνύει τον επαγγελματισμό, την άριστη ετοιμότητα, το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Αξιωματικοί, ανθυπασπιστές, υπαξιωματικοί, εθνοφύλακες, άντρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων σ' έναν άριστο συντονισμό. Απέδειξαν ότι οι Έλληνες, οι Ενοπλες Δυνάμεις, μαζί με τους εθνοφύλακες, τον λαό και τους στρατευσίμους μας, είναι έτοιμοι να αποκρούσουν κάθε απειλή κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας. Αυτές οι ασκήσεις έχουν σκοπό να προετοιμάζουν τις Ενοπλες Δυνάμεις προκειμένου έτοιμες να διασφαλίζουν την ειρήνη. Μακάρι να 'ρθουν οι εποχές όπου δεν θα απειλείται η χώρα. Όσο όμως υπάρχουν απειλές, οι Ενοπλες Δυνάμεις θα είναι έτοιμες να τις αποκρούσουν».

Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Καμμένος στην Εθνοφυλακή, υπερθεματίζοντας τον ρόλο της και την αναβάθμισή της, που έχει αποφασιστεί και δρομολογηθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να έρθουν πιο κοντά ο ελληνικός λαός με τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

«Οι εθνοφύλακες αποτελούν αυτό που λέμε παλλαϊκή άμυνα. Όπως είδατε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την πολιτική ευθύνη του υπουργείου εθνικής άμυνας, ξεκινήσαμε μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία την εμπλοκή των εθνοφυλάκων με πρώτους τους Εβρίτες και τους Δωδεκανήσιους, που δε σταμάτησαν ποτέ να βρίσκονται εδώ έτοιμοι, συμμετέχοντας σε όλες τις ασκήσεις». Η αναβάθμιση της εθνοφυλάκων θα επιτευχθεί σύμφωνα με τον υπουργό με τη μεγαλύτερη εμπλοκή τους στις διακλαδικές ασκήσεις, «όπως έγινε σήμερα, με την παρουσία τους σε τελετές όπως της παρέλασης της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και παράλληλα στην προετοιμασία των ενόπλων δυνάμεων. Το ίδιο θα κάνω και με τους εφέδρους. Θέλουμε ο ελληνικός λαός μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις, σε μία δημοκρατική χώρα, να συνεργάζονται στενά. Όχι μόνο σε περίοδο πολέμου αλλά και σε περίοδο ειρήνης. Δεν είναι τυχαία η εμπλοκή και της εθνοφυλακής μαζί με το μηχανικό και τις ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια των πλημμυρών στον Έβρο».

Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Αναφερόμενος στις νέες δομές που επιχειρεί να χτίσει η κυβέρνηση ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι απώτερος στόχος του σχεδιασμού είναι η συνειδητοποίηση ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι άριστα και άρρηκτα δεμένες με τη δημοκρατία και τον ελληνικό λαό. Ενδεικτικά ανέφερε τη νέα ΜΟΜΑ μέσω της οποίας θα δοθεί η δυνατότητα σε νέα παιδιά που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους, να μπορούν να παραμείνουν στο στράτευμα για δύο ή τρία χρόνια εν συνεχεία και ν' αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία. «Είναι διαφορετικό όταν ένα παιδί θα έβγαινε μετά τη θητεία του στην ανεργία, να παραμείνει στο στράτευμα, να είναι χειριστής βαριού μηχανήματος και να πάρει ένα πτυχίο να έχει μια προϋπηρεσία επαγγελματική» διευκρίνισε.

Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 11

Ο υπουργός άμυνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον οικονομικό, όπως χαρακτηριστικά είπε, πόλεμο που δέχεται η πατρίδα μας: «θα 'θελα να ευχηθώ, όπως οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αποκρούσουν τις πολεμικές απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας, να είμαστε έτοιμοι κι οι πολίτες ν' αποκρούσουμε τον οικονομικό πόλεμο που δέχεται τώρα η πατρίδα μας μέσω οικονομικής κρίσης. Είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε. Πάντα πετυχαίνει το έθνος αυτό όταν είναι ενωμένο. Ενωμένοι οι Έλληνες λοιπόν θα προχωρήσουμε στο αύριο».

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε προσωπικά έναν προς έναν τους επικεφαλείς των ομάδων που επιχείρησαν εξαίροντας την ετοιμότητά τους και την προσήλωση στο καθήκον που επιδεικνύουν καθημερινά. Τον υπουργό εθνικής άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ. Την άσκηση παρακολούθησαν βουλευτές όλων των κομμάτων, εκπρόσωποι της εκκλησίας, δήμαρχοι του νομού καθώς και αρκετοί πολίτες.

Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 15
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 16
Νυχτερινή Αστραπή 2015: Ο Καμμένος με παραλλαγή σε εντυπωσιακή άσκηση στον Εβρο [εικόνες] | iefimerida.gr 17

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ