Οι χώρες με τον περισσότερο χρυσό -Πού βρίσκεται η Ελλάδα - iefimerida.gr

Οι χώρες με τον περισσότερο χρυσό -Πού βρίσκεται η Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκθεση για την ζήτηση του χρυσού, αλλά και τις ποσότητες, που κατέχουν οι 40 μεγαλύτερες σε αποθέματα χρυσού χώρες και θεσμοί, εξέδωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

«Η ζήτηση σε γενικές γραμμές ήταν ουδέτερη - κάτω 1%, παρά τις σημαντικές υποκειμενικές σε διάφορες περιοχές», σημειώνει η έκθεση και συνεχίζει:

«Ισχυρή ζήτηση σε κοσμήματα σε κάποια περιοχή αντισταθμίστηκαν από την πτώση στην ζήτηση κάπου αλλού, καθώς η ζήτηση ανταποκρίθηκε στις τοπικές συνθήκες κάθε αγορά. Οι υψηλότεροι όγκοι σημειωθήκαν στην Ινδία, τις ΗΠΑ και μικρότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασία».

Την ισχυρή του αύξηση συνεχίζει να διαγράφει ο χρυσός, σημειώνοντας την υψηλότερη τιμή του εδώ και τρεις μήνες, την Πέμπτη.

Στις 40 χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού, η Ελλάδα βρίσκεται στην 32 θέση , αφήνοντας πίσω τα την Ενωση Κεντρικών Τραπεζών, την Αυστραλία και το Κουβέιτ. Υπολογίζεται πως η χώρα έχει 112,5 τόνους.

Την κορυφή της λίστας κατέχουν οι ΗΠΑ με 8.133,5 τόνους, ακολουθεί η Γερμανία με 3,383. Το ΔΝΤ συμπληρώνει την τριάδα με 2.814 τόνους.

Οι χώρες με τον περισσότερο χρυσό -Πού βρίσκεται η Ελλάδα | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ