Εκκωφαντική αποχώρηση Ιταλίδας ευρωβουλευτή από τη λίστα Τσίπρα - iefimerida.gr

Εκκωφαντική αποχώρηση Ιταλίδας ευρωβουλευτή από τη λίστα Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λέγοντας ότι το πείραμα δεν λειτούργησε, Ιταλίδα ευρωβουλευτής που εξελέγη πριν ένα χρόνο περίπου με την «L' Altra Europa con Tsipras» («Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα») αποχώρησε από τη λίστα.

Ο λόγος για την Μπάρμπαρα Σπινέλι, δημοσιογράφο και συγγραφέα, η οποία παρότι παραιτήθηκε από τη λίστα με την οποία εξελέγη ευρωβουλευτής, διατηρεί την έδρα της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς - Βόρεια Πράσινη Αριστερά.

Οσον αφορά τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση, η Σπινέλι περιέγραψε ένα κλίμα που απείχε κατά πολύ από την αρχική φιλοδοξία των στελεχών του κινήματος.
«Η Λίστα γεννήθηκε με στόχο να δημιουργήσει μία συνάθροιση που θα ξεπερνούσε τα παλιά κόμματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και δε θα επαναλάμβανε τις εμπειρίες του παρελθόντος.

Δεν απομακρύνθηκα εγώ από την λίστα, αλλά η λίστα απομακρύνθηκε από το αρχικό σχέδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Σπινέλι μιλώντας στην Corriere della Sera η Σπινέλι.

Επισήμανε, επίσης ότι το σχέδιο της «L' Altra Europa con Tsipras» γεννήθηκε με την ελπίδα να προσεγγίσουν τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος Πέντε Αστέρων του αντισυστημικού πρώην κωμικού Μπέπε Γκρίλο κάτι το οποίο, όμως, δεν συνέβη, με την «Άλλη Ευρώπη» να μην στέκεται πλέον στο ύψος των περιστάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ