Τι συζητήθηκε στο κυβερνητικό συμβούλιο - iefimerida.gr

Τι συζητήθηκε στο κυβερνητικό συμβούλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε μετά από 5,5 ώρες συνεδρίασης το κυβερνητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε συνολική αποτίμηση των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά και η περαιτέρω πορεία τους.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την ομάδα διαπραγμάτευσης του Brussels Group να συνεχίσει από αύριο τις διαπραγματεύσεις με επιδίωξη μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

O Γιώργος Χουλιαράκης έδωσε το στίγμα και μετέφερε το κλίμα για το πως οι διαπραγματεύσεις, ενώ, ο κάθε υπουργός τοποθετήθηκε για να υπάρχουν σαφείς κατευθύνσεις για την πορεία, ενώ, όλοι συμφώνησαν ότι η διαδικασία μπαίνει στην τελική φάση.

Κόκκινες γραμμές

Επιπλέον, στο κυβερνητικό συμβούλιο εκφράστηκε η άποψη πως δεν έχει προκύψει ακόμη κάτι για να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους δανειστές. Εγινε, ακόμη, συζήτηση για το μέχρι που μπορεί να πάει η κυβέρνηση διατηρώντας τις κόκκινες γραμμές της.

ΟΛΠ και φορολογικά

Αναφορικά με την πώληση του λιμανιού του Πειραιά τονίστηκε ότι ισχύει η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ, για τα φορολογικά υπήρξε μια ευρεία συζήτηση του τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει η πρόταση που μπορεί να γίνει νομοσχέδιο.

Το αν θα προχωρήσει το νομοσχέδιο θα εξεταστεί σε συνάρτηση με την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Προχωράμε όμως τη διαδικασία για να είμαστε έτοιμοι νομοθετικά όταν απαιτηθεί» σχολίαζε ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας.

Επιπλέον, από την κυβέρνηση τονίζεται ότι η πρόταση για τα εργασιακά είναι συγκεκριμένη και σαφής και δεν θα κάνει πίσω το Μαξίμου.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο Eurogroup κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει ημερομηνία, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει ως το τέλος του Μάη. Κάποια στιγμή μετά τη Ρίγα και μέχρι το τέλος του μήνα μπορεί να γίνει Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ