Ντάισελμπλουμ: Αντισυμβατικός ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα πλήρωσε το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Αντισυμβατικός ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα πλήρωσε το ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, λειτούργησε επ' ωφελεία της Ελλάδας, αναφέρει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς έτσι κέρδισε χρόνο.

Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ φέρεται να δήλωσε σε ολλανδικά ΜΜΕ ότι «η Ελλάδα κέρδισε χρόνο με το αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, αλλά επειδή αυτός ο χρόνος εξαντλείται, πρέπει να τον χρησιμοποιήσει σωστά».

Ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι οι διαπραγματεύσεις των εταίρων με την Ελλάδα δεν είναι «ένας ομαλός δρόμος», αλλά αντίθετα τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σχετικά με κομβικά ζητήματα και ότι οι δανειστές πιέζουν και κερδίζουν κάποιες υποχωρήσεις.

Υπάρχουν διαφωνίες σε κομβικές μεταρρυθμίσεις «που πραγματικά είναι απαραίτητες για να υπάρξει συμφωνία και να μπουν τα πράγματα σε μια πορεία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως «πραγματικά ο χρόνος εξαντλείται».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι για να δοθούν τα χρήματα θα πρέπει όχι μόνο να υπάρξει συμφωνία, αλλά να εγκριθεί αυτή από τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ προειδοποίησε ότι το ισχύον πρόγραμμα λήγει στα τέλη του Ιουνίου.

Ακόμη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξει πρώτα συμφωνία με την Ελλάδα πριν από τα τέλη Ιουνίου, κατόπιν αυτή να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης και στη συνέχεια θα υπάρξει εκταμίευση κεφαλαίων προς την Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Εurogroup, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα πλήρωσε το ΔΝΤ. «Ο τρόπος που επέλεξε η Ελλάδα να πληρώσει το ΔΝΤ δεν είναι ο καθιερωμένος. Είναι, όμως, ένας τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γέρουν Ντάισελμπλουμ ΔΝΤ Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ