Τα «ομόλογα του Νότου» θέτουν σε κίνδυνο τις γαλλικές τράπεζες - iefimerida.gr

Τα «ομόλογα του Νότου» θέτουν σε κίνδυνο τις γαλλικές τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch προειδοποιεί τις γαλλικές τράπεζες για πιθανή υποβάθμιση της πιστωτικής αξίας τους. Ο οίκος ασκεί ισχυρές πιέσεις στις BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole επειδή κατέχουν μεγάλα πακέτα ελληνικών, ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, τα οποία είναι εξαιρετικά επισφαλή.

Οι τράπεζες αυτές, τις τελευταίες ημέρες, βλέπουν την αξία των μετοχών τους σε ελεύθερη πτώση, εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης σχετικά με την επέκταση του EFSF και τη διάσωση της Ελλάδας. «Οι ανησυχίες για τις γαλλικές τράπεζες οφείλονται ως επί το πλείστον στην έκθεσή τους σε ομόλογα των χωρών της Νότιας Ευρώπης» υποστήριξε στέλεχος του Fitch, το οποίο υπογράμμισε ότι τον κίνδυνο δεν εντείνουν τόσο τα ελληνικά όσο τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ