Bild: Η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία -Σκέφτεται το Geuro - iefimerida.gr

Bild: Η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία -Σκέφτεται το Geuro

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC / ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα οδεύει πρόσω ολοταχώς προς τη χρεοκοπία», υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία αναρωτιέται αν μπορεί το Geuro να σώσει τη χώρα.

Τίτλος του σημερινού της δημοσιεύματος: «Μπορεί το Geuro να σώσει την Ελλάδα; Δεύτερο νόμισμα για την επίλυση της οικονομικής κρίσης».

Η εφημερίδα κάνει αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη μετά το Eurogroup της Δευτέρας για να καταδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

«Προκειμένου να εξοφλήσει ένα δάνειο 756 εκατομμυρίων ευρώ στην Νομισματικό Ταμείο, η Αθήνα λεηλάτησε το δικό της αποθεματικό έκτακτης ανάγκης του ΔΝΤ (660 εκατομμύρια ευρώ)», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία επισημαίνει ότι χθες η ΕΚΤ αύξησε κατά 1,1 δισ. ευρώ τον ELA.

«Λόγω της επικείμενης χρεοκοπίας η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει και την εισαγωγή ενός δεύτερου νομίσματος, του Geuro. Η ιδέα είναι του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank, Τόμας Μάγιερ. Η πρότασή του: Η ελληνική κυβέρνηση να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές (IOUs). Με τις υποσχετικές οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι σε θέση να αγοράσουν και να πληρώσουν οτιδήποτε, όπως και με τα ευρώ», αναφέρει η Bild στο δημοσίευμά της.

Στη συνέχεια επιχειρεί να απαντήσει η ίδια στο ερώτημα που θέτει: «Ποιο θα είναι το πλεονέκτημα του Geuro;». Οπως αναφέρει, «η Αθήνα θα μπορούσε να αποφύγει την πτώχευση».

Ο Μάγιερ, μιλώντας στην Bild, σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο «η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, χωρίς Grexit». Σύμφωνα με τον Μάγιερ, ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι «το Geuro θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες».

Οσο για το αν οι τουρίστες θα μπορούν να πληρώνουν σε Geuro, η Bild απαντά θετικά, ερμηνεύοντας τα λεγόμενα του Μάγιερ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το νέο νόμισμα θα είναι «κανονικά ανταλλάξιμο» με το ευρώ.

Τέλος, η εφημερίδα επισημαίνει ότι στα τέλη Απριλίου ο Μάγιερ είχε ενημερώσει στην Αθήνα τον Βαρουφάκη για το Geuro, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται επισήμως πως τέθηκε τέτοια πρόταση στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών.

«Όμως, η έλλειψη των χρημάτων θα μπορούσε να αναγκάσει την κυβέρνηση πιο γρήγορα από ό,τι είναι επιθυμητό να εισάγει το Geuro» καταλήγει το δημοσίευμα της Bild.

Bild: Η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία -Σκέφτεται το Geuro | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bild Geuro νόμισμα Ελλάδα grexit Τόμας Μάγιερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ