Μόσχα: Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία - iefimerida.gr

Μόσχα: Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία

Andrea Bonetti / SOOC / POOL
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν επιβεβαιώνει ακόμη το Κρεμλίνο την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούνιο, για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.

Μπορεί η πληροφορία να έχει διαχυθεί από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δεν την επιβεβαίωσε.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει τελική επιβεβαίωση. Μόλις η ελληνική πλευρά το επιβεβαιώσει οριστικά, θα μπορούμε να βασιστούμε σε κάτι», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει νέα συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν.

Ωστόσο, ο κ. Πεσκόφ, έδειξε ότι η Μόσχα θέλει το νέο ταξίδι Τσίπρα: «Θα είμαστε ευτυχείς να δούμε Έλληνες εκπροσώπους και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης» τόνισε.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη διοργανώνεται ετησίως από το 1997, και εφέτος θα διεξαχθεί 18-20 Ιουνίου. Τελεί υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας και την προσωπική επίβλεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν από το 2006.

Ησυχος: Σχεδιάζει να πάει ο Τσίπρας

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, επιβεβαίωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας όντως σχεδιάζει να επισκεφθεί τον Ιούνιο το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο Κώστας Ήσυχος δήλωσε επίσης, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προσφέρει τη συμβολή της εκ μέρους ολόκληρης της Ευρώπης, ανοίγοντας νέους δρόμους συνεργασίας όχι μόνο με τη Ρωσία, αλλά και με τις χώρες των BRICS.

Κατά την επικείμενη επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αγία Πετρούπολη «θα παρουσιαστούν λεπτομέρειες και θα γίνει πιο διεξοδική συζήτηση του ζητήματος», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στην πρόσκληση της Ελλάδας να γίνει μέλος της νέας αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS.

«Αυτό θα σημάνει τις νέες δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας και Ευρώπης, θα είναι ένα σημάδι ότι μπορούμε να υπερβούμε τα φαντάσματα του ψυχρού πολέμου, που ξεκίνησε με την κρίση στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Κώστας Ήσυχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ