«Ολα καλά» τα βλέπει τώρα η κυβέρνηση για τη συμφωνία - iefimerida.gr

«Ολα καλά» τα βλέπει τώρα η κυβέρνηση για τη συμφωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι υπουργοί ενημερώνονται για για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και τη θετική δήλωση για την πρόοδο των συνομιλιών.

Παγώνει προς το παρόν τουλάχιστον το θέμα του δημοψηφίσματος
Και ενώ λίγο πριν κλείσει η πόρτα για να ξεκινήσει η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου οι ψίθυροι για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία μεσώ δημοψηφίσματος ήταν όλο και πιο έντονοι, κυβερνητικός αξιωματούχος, ανέφερε πριν από λίγο πως δεν συντρέχει κανένας λόγος.
Μάλιστα απέρριψε το σχετικό σενάριο, όταν διερωτήθηκε ρητορικά: «Δημοψήφισμα γιατί; Βλέπετε κανένα αδιέξοδο».

Αγκάθια στη διαπραγματεύσεις παραμένουν ασφαλιστικό και ΦΠΑ
Την ίδια ώρα σύμφωνα με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης η συμφωνία αναμένεται να επιτευχθεί εντός Μαΐου. Τόνισε μάλιστα πως τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι το ασφαλιστικό και το ΦΠΑ, καθώς εκεί δίνεται μάχη για να βρεθεί η χρυσή τομή στους συντελεστές. Ανοιχτό ζήτημα αποτελεί και το ύψος του δημοσιονομικού κενού από το οποίο προσδιορίζεται, άλλωστε, το πρωτογενές πλεόνασμα.
Παράλληλα τόνισε πως τα εργασιακά που ήταν ένα από τα «καυτά» ζητήματα στις διαπραγματεύσεις έχουν σχεδόν έχουν λυθεί

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ