Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Λίλλη Παπαγιάννη -Η πιο κομψή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο] - iefimerida.gr

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Λίλλη Παπαγιάννη -Η πιο κομψή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία δεν ήταν τόσο κομψή. Στον ρόλο της φίλης, της χήρας, της ερωμένης, υπήρξε πάντα απίστευτα κομψή και αριστοκρατική. Η Λίλλη Παπαγιάννη έφυγε την Τρίτη από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών.

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Λίλλη Παπαγιάννη -Η πιο κομψή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Υπήρξε απαράμιλλη στο πλευρό του Λάμπρου Κωνσταντάρα:

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Λίλλη Παπαγιάννη -Η πιο κομψή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Είχε σπουδάσει στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης και η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1957, στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Την ίδια χρονιά γνώρισε και παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη. Μαζί συγκρότησαν θίασο ως το 1965. Στη συνέχεια και ως το 1969 συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ σε παραστάσεις, ενώ από το 1982 ως το 1988 έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο.

Εγινε γνωστή και αγαπήθηκε από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες που έσπασαν τα ταμεία, όπως «Δεσποινίς διευθυντής», «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», «Η χαρτοπαίχτρα», «Μια τρελή τρελή οικογένεια».

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Λίλλη Παπαγιάννη -Η πιο κομψή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Η Λίλλη Παπαγιάννη τα τελευταία χρόνια έμενε μακριά απ' όλους. Εσωστρεφής, ανέκαθεν προτιμούσε τη συντροφιά του συζύγου της, διάσημου ηθοποιού Ανδρέα Φιλιππίδη και των ελάχιστων ανθρώπων του κύκλου τους. Ο Γολγοθάς της ξεκίνησε όταν έχασε τον σύζυγό της Ανδρέα Φιλιππίδη. Ηταν αχώριστοι, λάτρευαν ο ένας τον άλλον και ο χαμός του τη βύθισε σε λύπη που δεν την ξεπέρασε ως τον θάνατό της. Ο Ιανουάριος του 1989, που ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, ήταν ο χειρότερος της ζωής της.

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Λίλλη Παπαγιάννη -Η πιο κομψή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο] | iefimerida.gr 3
Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Λίλλη Παπαγιάννη -Η πιο κομψή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο] | iefimerida.gr 4


Η δουλειά τους στο θέατρο τους εξασφάλισε τα απαραίτητα προς το ζην. Γι' αυτό η Λίλλη δεν αντιμετώπισε ποτέ οικονομικά προβλήματα. Αλλωστε, εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, κάτι που της εξασφάλισε σταθερότητα και ασφάλεια στη ζωή της.

«Δεν γνωρίζουμε καν αν μένει ακόμη στο ίδιο σπίτι στην Κυψέλη. Είχε κοντά της μια γυναίκα που τη βοηθούσε στις δουλειές και τα ψώνια. Τα τελευταία χρόνια είχε κλειστεί πολύ στον εαυτό της. Και το κουδούνι να της χτυπούσες, δεν θα σου άνοιγε την πόρτα» αποκάλυπταν γείτονες της μεγάλης ηθοποιού στην espresso, για τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Ανέπτυξε αληθινή, μεγάλη φιλία με τη Δέσπω Διαμαντίδου, πρώτη σύζυγο του Ανδρέα Φιλιππίδη. Αν και αμφότερες αγάπησαν τον ίδιο άνδρα, περνούσαν μαζί τα απογεύματα του Σαββάτου σε μόνιμη βάση ώς τον θάνατο της Διαμαντίδου στο σπίτι της δεύτερης στο Κολωνάκι.

«Ηταν η παρέα του Σαββάτου» αναφέρει στην «Espresso» άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά τη Δέσπω Διαμαντίδου. «Μαζί έπαιρναν τον καφέ ή το τσάι τους και μιλούσαν για θέατρο και για κινηματογράφο. Ζούσαν με τις αναμνήσεις. Ο θάνατός της ήταν ένα ακόμη θλιβερό γεγονός για τη Λίλλη, που έκανε τη μοναξιά της απέραντη».

«Η Λίλη Παπαγιάννη ξεχώριζε για την γοητεία της. Δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με τον χρόνο και αυτό την πληγώνει. Πάσχει και αυτή από την “αρρώστια” από την οποία πάσχουν πολλές πρωταγωνίστριες που κάποτε υπήρξαν ωραίες και σήμερα έχουν μεγαλώσει» σχολίαζε ηθοποιός που ανήκε στο στενό κύκλο της Λίλλης Παπαγιάννη.

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Λίλλη Παπαγιάννη -Η πιο κομψή του ελληνικού κινηματογράφου [βίντεο] | iefimerida.gr 5

Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη, στις 12.00, από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λίλη Παπαγιάννη πέθανε σινεμά Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ