«Πόλεμος» στην Παιδεία: Φιλόλογοι εναντίον κοινωνιολόγων - iefimerida.gr

«Πόλεμος» στην Παιδεία: Φιλόλογοι εναντίον κοινωνιολόγων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC / ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα εξαιτίας της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη.

Η απόφαση αφορά στη μείωση από την επόμενη σχολική χρονιά κατά μία ώρα του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στη Γ' Λυκείου, προκειμένου να διατεθεί στο μάθημα της Ιστορίας Κοινωνικών Επιστημών. Όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο κ. Κουράκης, η αντικατάσταση κρίθηκε απαραίτητη ώστε οι μαθητές της Γ' Λυκείου, ανεξαρτήτως Πεδίου, να έχουν επαφή με τις κοινωνικές επιστήμες.

Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», με τον τρόπο αυτό το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας γίνεται μονόωρο, όπως, για παράδειγμα, τα Θρησκευτικά και τώρα και η Κοινωνιολογία.

Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων μιλά για «αλόγιστη λεηλασία των φιλολογικών ωρών» και διαμαρτυρήθηκε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του υπουργείου μαζί της πριν από την απόφαση, ενώ αντίθετα δεν συνέβη το ίδιο με την Ένωση Κοινωνιολόγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ