«Εμφύλιος» Δικαστών και Εισαγγελέων για την διεκδίκηση των αναδρομικών - iefimerida.gr

«Εμφύλιος» Δικαστών και Εισαγγελέων για την διεκδίκηση των αναδρομικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

“Φουντώνουν” οι αντιπαλότητες στο εσωτερικό της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με μία μερίδα 5 δικαστών να εγείρει θέμα καθυστέρησης στην διεκδίκηση της επιστροφής των αναδρομικών τους- μετά την θετική απόφαση από το Μισθοδικείο- την οποία επιρρίπτει στο προεδρείο της ΕΔΕ.

Η μειοψηφία, θέτει όμως και θέμα φορολογικής εξίσωσης με τους βουλευτές, αίτημα που έχει τεθεί επανειλημμένως από τους δικαστές αλλά δεν έχει..... λυθεί. «…οφείλετε εξηγήσεις στους συναδέλφους για την πλήρη ακινησία της Ένωσης ως προς το θέμα της εφαρμογής της απόφασης του «Μισθοδικείου» για την φορολογική εξομοίωση με τους βουλευτές και ως προς το αίτημα για κατάργηση του άρθρο 86 παρ. 6 Ν. 4307/2014, που περιέκοψε αυθαίρετα κατά 50% τις αναδρομικές αποδοχές μας, σε μια στιγμή μάλιστα που διάφορες κατηγορίες μισθωτών και συνταξιούχων προσφεύγουν στα αρμόδια δικαστήρια και προβάλλουν ανάλογα αιτήματα. Υπενθυμίζουμε ότι για το τελευταίο αυτό θέμα είχατε συγκαλέσει Πανδικαστική Συγκέντρωση στις 30.10.2014, στην οποία για πρώτη φορά εκφράσατε την αντίδραση του Δικαστικού Σώματος σε τέτοιες κυβερνητικές πρακτικές, ζητώντας την άμεση καταβολή των αντισυνταγματικών περικοπών από τον Αύγουστο του 2012. Είναι βεβαίως πλήρως κατανοητό ότι τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας ήταν και πριν από 7 μήνες στην ίδια κακή κατάσταση στην οποία είναι και τώρα. Οπότε ή κακώς διεκδικούσαμε τότε ή κακώς δεν διεκδικούμε σήμερα.»

Οι δικαστές μέλη της ΕΔΕ επιτίθενται επίσης και στο θέμα της δημιουργίας υφυπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο θα ασχοληθεί με την ενίσχυση της ...διαφάνειας στη δικαιοσύνη. «Μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του νέου Υφυπουργού Δικαιοσύνης το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου».

Ζητούμε να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να διασαφηνιστεί από την Κυβέρνηση εάν κατ' αρχήν υφίσταται ζήτημα διαφάνειας στη Δικαιοσύνη και σε θετική περίπτωση πώς σκοπεύει το Υπουργείο να το αντιμετωπίσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ