Το μετάνιωσε ο Φάρατζ -Πήρε πίσω την παραίτηση, θα παραμείνει στην ηγεσία του UKIP - iefimerida.gr

Το μετάνιωσε ο Φάρατζ -Πήρε πίσω την παραίτηση, θα παραμείνει στην ηγεσία του UKIP

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κρατάω το λόγο μου», είχε πει ο Νάιτζελ Φάρατζ, όταν την Παρασκευή ανακοίνωνε την παραίτησή του από την ηγεσία του UKIP, όπως είχε υποσχεθεί σε περίπτωση εκλογικής ήττας στην περιφέρειά του.

Λίγα 24ωρα αργότερα, άλλαξε γνώμη. Ετσι, ο ηγέτης του ευρωφοβικού βρετανικού κόμματος απέσυρε την παραίτηση που είχε υποβάλει όταν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία έδρα στο κοινοβούλιο, στις εκλογές της περασμένης Πέμπτης.

«Ο κ. Φάρατζ απέσυρε την παραίτησή του και θα παραμείνει ηγέτης του UKIP», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Στιβ Κράουδερ, που διευκρίνισε ότι η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του UKIP απέρριψε ομόφωνα την παραίτηση του Φάρατζ επειδή τα μέλη του κόμματος δεν ήθελαν να αποχωρήσει από την ηγεσία.

Ηδη έχει ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για αυτό το λόγο το UKIP χρειάζεται την καλύτερη ηγετική ομάδα, με τον Νάιτζερ επικεφαλής, εξήγησε ακόμη ο Κράουδερ.

Στις περσινές ευρωεκλογές το UKIP είχε συγκεντρώσει το 27,5%, όμως στις βουλευτικές εκλογές της Πέμπτης, λόγω του εκλογικού συστήματος, μπόρεσε να εξασφαλίσει μόνο μία έδρα. Όσον αφορά όμως τον αριθμό των ψήφων, το κόμμα εδραίωσε τη θέση του ως τρίτη πολιτική δύναμη στη Βρετανία, μακράν μπροστά από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες αφού τετραπλασίασε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εκλογές του 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νάιτζελ Φάρατζ παραίτηση UKIP
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ